Az ukrán elnök felhívta Orbán Viktort

2022. június 21. 13:23

Volodimir Zelenszkij népe nevében köszönetet mondott a magyar segítségért.

2022. június 21. 13:23
null

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke kedden felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt; a megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről volt szó – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor a tárgyalás során hangsúlyozta:

Magyarország támogatja, hogy Ukrajna megkapja a EU-tagjelölti státuszt,

és mielőbb le kell bontani a bürokratikus akadályokat Ukrajna tényleges uniós csatlakozása előtt is. A magyar miniszterelnök tájékoztatta az ukrán államfőt, hogy az e heti európai uniós csúcstalálkozón Brüsszelben ezt az álláspontot fogja képviselni.

Zelenszkij köszönetet mondott a magyar segítségért

A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarország immár közel 800 ezer ukrajnai menekültet fogadott be, és készen áll a további energiaügyi együttműködésre, az ukrán gabona vasúti fuvarozására valamint még több ukrán diák fogadására is.

Volodimir Zelenszkij az ukrán nép nevében köszönetet mondott a magyar segítségért.

Kapcsolódó tartalom

Orbán Viktor az EU-csúcs előtt: Ukrajna, Moldova, Georgia és Bosznia is legyen tagjelölt
A csütörtök-pénteki uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök. Bővebben...

(MTI)

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 361 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2022. június 21. 18:56
A gyorskaja kultúrája + a nulla testmozgás kultúrája.
Brüsszelidemokrata
2022. június 21. 17:15
Ilyen telefont már harminc éve nem láttam . Nem ám mint ezek az ellenzéki urizáló szemetek . Na ilyen telefont nekik!!
Bell & Sebastian
2022. június 21. 16:32
Vajon miért kellett ezt kiposztolni? Az lenne az értelme, hogy OV legyőzte Z. -t a kommunikációs adok-kapokban, mert ő hívta fel először, és nem fordítva? Előre is elnézést kérek a trágár stílusomért, de menne a f@szom gitározni neki a metróba, ha akar valamit, használja a hivatalos diplomáciai csatornákat, szerintem az informális smúzolásnak most nincsen ideje.
Selamat
2022. június 21. 16:32
Orbánt Zelenszkij még a jelenlegi helyzeténél is magasabbra emelte. Míg a hülye nyugatiaknak Zelenszkijhez kell elkódorogni, addig Zselé Orbánt tisztelettel felhívja és köszönetet mond. Ez így van helyén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!