Orbán Viktor az EU-csúcs előtt: Ukrajna, Moldova, Georgia és Bosznia is legyen tagjelölt

2022. június 20. 16:36

A csütörtök-pénteki uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök.

2022. június 20. 16:36
null

A csütörtök-pénteki uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezésére a belga, a bolgár, az észt, a luxemburgi és a máltai kormányfővel közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor egyetértett azzal az uniós javaslattal, hogy Ukrajnának és Moldovának adják meg az EU-tagjelölti státuszt.

Hozzátette ugyanakkor, hogy Magyarországnak – több másik tagállammal együtt – az az álláspontja, hogy Georgia és Bosznia esetében is biztosítani kell a tagjelöltséget, mégpedig egy ütemben – mondta a sajtófőnök.

(MTI)

Nyitókép: MTI

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az a helyzet
2022. június 21. 15:03
Ha már épp arra jár HUXIT !
csjanos
2022. június 21. 10:39
EGYETÉRTEK ORBÁN JAVASLATÁVAL...
Reszelő Aladár
2022. június 21. 10:01
Dr Miniszterelnök megint előrébb jár és emeli a tétet. Hátha lesz majd valaki, aki azt mondja, hogy Ukrajna a legfelkészültebb és a tétemeléssel Dr Miniszterelnök az, aki szétveri az Unió egységét. Amúgy az Uniótól nem idegen, hogy politiaki okokból vettek fel új tagokat. Így lett brancs tagja Spanyolország, Portugália és Görögország is. Mind3 helyen jobbos diktatúrák buktak meg és megelőzendő a szovjet benyomulást a hatalmi vákuumba, inkább a nyugathoz csapták őket még akkor is, ha gazdaságilag nem voltak azon a szinten. A kohéziót is nekik találták ki, azok voltak a szép idők, amikor nagyjából az egész pénz ennek a három országnak ment, kb mindenüket ebből építették. Itt most persze az a kérdés, hogy az Unió akar-e pénz invesztálni ezekbe az országokba. Ukrajnába akar, közös befizetést, aminek a hasznát majd csak bizonyos tagországok szedik be. De kár ezen lamentálni. Majd az USA megmondja, hogy az EU mire gondoljon.
Vakfolt
2022. június 21. 09:55
Meg Norvégiát és Svájcot is! Lehet, hogy a briteket is megint érdekli!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!