Lavrov: Az ukrán neonácik drogokat használnak, hogy ne érezzenek félelmet

2022. június 16. 18:28

„Az évek alatt Kijevben nyugati oktatók segítségével nevelt neonácik ellenállása heves” – fogalmazott az orosz külügyminiszter.

2022. június 16. 18:28
null

„Oroszország látja a rendezéshez vezető utat, amit Putyin elnök többször is világossá tett. Mi Donbaszt védjük” – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz állami médiának.

Megfogalmazása szerint „kénytelenek voltak elismerni a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, mert az elmúlt nyolc évben az ukrajnai államcsíny után nem volt más választásuk”.

„Megvédjük függetlenségüket azon a területen, ahol 2014-ben népszavazást tartottak. Ez persze nem megy minden nehézség nélkül, az évek alatt Kijevben nyugati oktatók segítségével nevelt neonácik ellenállása valóban heves” – fogalmazott a külügyminiszter. Szerinte „sokan közülük mindenféle drogot használnak, amelyek teljesen megfosztják őket a félelemérzés képességétől és így tovább”.

A tárgyalásokkal kapcsolatban elmondta, hogy valamikor március végén, amikor Isztambulban találkoztak, olyan eredményre vezettek, amely „mindannyiunk számára reményt adott, köszönhetően annak, hogy az ukrán fél először vetett papírra olyan álláspontot, amely számunkra megfelelő alapot jelentett a munkához”.

„Április közepe óta az ukrán fél nem reagált azokra a javaslatokra, amelyeket saját kezdeményezésük alapján átadtunk nekik. Április közepe óta teljes a csend” – fogalmazott.

Nyitókép: AFP

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. június 17. 13:43
Csak tudja. A szakadárok most mennek be a kémiai telepre, kóstolásra.
ovander
2022. június 16. 21:34
Az ukránok történelmi megnevezése kisorosz volt.
Dr. Greta Grünberg
2022. június 16. 21:29
Nem baj, ha drogoznak, mi magyarok is megittunk egy páleszt a nulla-negy után. Persze térdelve!
Trombitás Keresztély
2022. június 16. 21:28
Az ukrán neonácik újszülött csecsemők vérét isszák az ördög szarvából készített kupából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!