Amerikai főügyész: Nincs hová bújni

2022. június 21. 20:03

Az USA főügyésze Ukrajnába utazott, hogy részt vegyen a háborús bűnök elleni küzdelemben.

2022. június 21. 20:03
null

Merrick Garland, az Egyesült Államok főügyésze Ukrajnába utazott, hogy személyesen vegyen részt az orosz invázió során elkövetett háborús bűnökben részt vevő személyek azonosítására, letartóztatására és büntetőeljárás alá vonására tett erőfeszítésekben – közölte az igazságügyi minisztérium egyik tisztviselője a The Guardian szerint. 

„Nincs hová bújni”

Garland be nem jelentett ukrajnai útja alatt találkozott Irina Venediktovával, Ukrajna főügyészével. „Az Egyesült Államok üzenete félreérthetetlen. Nincs hová bújni.

annak érdekében, hogy azok, akik felelősek ezekért az atrocitásokért, felelősségre vonhatók legyenek” – mondta Garland az újságíróknak Ukrajnában.

Nyitófotó: Carolyn Kaster / Pool / AFP

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2022. június 22. 11:09
Gondolom, hogy az amerikai főügyész saját maga szeretné eldönteni, hogy ki tekinthető háborús bűnösnek... A rossz hírem az, hogy pontosan az amcsik kavarnak mindenütt a világon, és tűzfészkeket hagynak maguk után. Megölnek tisztességes vezetőket, és ezt elfogadhatónak képzelik. Ne nézzék már hülyének a világot, mert figyeljük az eseményeket és nem felejtünk. Egy napon az amerikai gyilkosoknak is felelni kell tetteikért!
gabricio
2022. június 22. 10:06
Ügyész Úr kutathatna az USA-ban először. Háborús bűnök tekintetében nem biztos, hogy makulátlan a US Army. Sőt Nem mellesleg az amerikai főügyész csak amerikában illetékes
Ben Jeremiah
2022. június 22. 08:44
"Az USA főügyésze Ukrajnába utazott, hogy részt vegyen a háborús bűnök elleni küzdelemben." Mintha a Rajk per, meg más koncepciós perek előtt lett volna olyan hír a Szabad Népben (vagy Népszavában? Vagy mindkettőben?) hogy szovjet elvtársak jöttek segíteni az imperialista-klerikális reakciósok elleni küzdelemben.
machet
2022. június 22. 08:04
Menjen az is a k anyjába a saját portájára takarítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!