Scholz: Addig küldünk fegyvereket Ukrajnának, amíg csak kell

2022. június 30. 11:42

Az üzenet a következő: folytatjuk, ameddig szükséges, addig, amíg Ukrajna képessé nem válik arra, hogy megvédje magát – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár a madridi NATO-csúcs második napjára érkezvén.

2022. június 30. 11:42
null

A kormányfő szerdán a Reuters szerint riportereknek elmondta, „jó, hogy az itt összegyűlt országok, de még sokan mások is hozzájárulnak ahhoz, hogy Ukrajna képes legyen megvédeni magát. Pénzügyi eszközökkel, humanitárius segélyekkel, de az Ukrajnának sürgetően szükséges fegyverek biztosításával is.”

Az üzenet Scholz szerint az, hogy a fegyverszállítást mindaddig folytatni fogják, méghozzá ezzel az intenzitással, ameddig  csak szükséges ahhoz, hogy Ukrajna képes legyen megvédeni magát. 

Emlékezetes, nemrég egy összesítésből kiderült, hogy az ukrajnai háborúban bevetett fegyverek nyolcvan százalékát nem az Európai Unión belülről finanszírozták – lapunk munkatársa nemrég utánajárt annak, kik és hogyan fegyverezték fel Ukrajnát.

.

Nyitókép: MICHAEL MANDT / BUNDESWEHR / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. június 30. 21:50
"Scholz: Addig küldünk fegyvereket Ukrajnának, amíg csak kell" Nein, liebe "Leber wurst"! :) Sie werden nur so lange Waffen in die Ukraine schicken, bis das deutsche Volk oder Russland genug davon haben! Verstanden? Idiot!
madar299
2022. június 30. 20:03
Én csak azt nem értem kedves Németek , hogy miért csodálkoztok azon , hogy nem jön Orosz gáz hozzátok ! Remélem majd télen nem a mi tárolóinkra számítotok !
lyon
2022. június 30. 14:38
Azért külditek a fegyvereket mert "agyfaszok" és azok is maradnak amíg le nem váltják őket...
ringwoodite
2022. június 30. 14:24
Nyilvan az oroszoknak nincs mas valasztasuk mint egesz Ukrajnat ellenorizni, mert a nyugat mindig ujraindukalja majd ezt a konfliktust. A Donbasz regio lehet csak egy foproba a nagy musorhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!