Spanyol lap: Magyarország képezi a legnagyobb akadályt az európai integráció elmélyítését illetően

2022. június 29. 10:07

Spanyolország 2023 második félévében tölti be az Európai Unió soros elnökségét.

2022. június 29. 10:07
null

Az spanyol El País lap véleménycikket közölt a madridi NATO-csúccsal kapcsolatban, amelyben említést tettek arról, hogy 2023 második félévében Spanyolország lesz az Európai Unió soros elnöke.

Az úgynevezett trió intézményével kapcsolatban, – amelyet a lisszaboni szerződés vezetett be –, megjegyezték, hogy Spanyolországnak Belgiummal és Magyarországgal kell majd együttműködnie. Az El País ennek kapcsán rámutatott, hogy

Magyarország az a tagállam, amely a legnagyobb akadályt képezi az európai integráció elmélyítését illetően.

A lap szerint az uniós elnökség alkalmat ad az európai kérdések iránt kevésbé érdeklődő választópolgárok érdeklődésének felkeltésére csakúgy, mint a közös projekttel kapcsolatos sajátos spanyol álláspontnak megfelelő konkrét kezdeményezésekre.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalhana
2022. június 29. 22:00
Ha ez így van, akkor ÉLJEN!
Magyarok Pásztora
2022. június 29. 16:25
Azt kell mondani, hogy mélyítsék a kurva anyjukat a spanyolok, csak úgy.
CsakOlvas
2022. június 29. 15:14
Na, gyerekek, ha mi vagyunk a "legnagyobb ellentét", melyet nektek kell feloldani, akkor hajrá. Másképpen volt ez rég, hiszen eddig senkivel sem problémáztatok, hogy a frenetikus nagy egység létrejöjjön, mert mentetek, lőttetek és raboltatok. Sok gálya elsüllyedt, de még a maradékokból is vígan éltetek, melyet mások kirablásából gyűjtöttetek magatoknak. Pusztán az, hogy szerintetek már csak mi akadályozunk benneteket, ez kifejezetten dicséret, és köszönjük.
fabulon a bőre őre
2022. június 29. 15:07
A megoldás: The Financial Times, The Economist, The New York Times, Le Monde, Die Welt, El País, Il Corriere Della Sera, La Repubblica.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!