Ennyit spórol egy hónapban egy család a benzinárstoppal a miniszter szerint

2022. június 20. 16:35

Nagy Márton leszögezte: a hatósági ár és a piaci ár közötti különbözet egy hónapban akár a húszezer forintot is elérheti.

2022. június 20. 16:35
null

A magyar kormány a Facebook-oldalán tett közzé egy rövid videót, amelyben Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter részletesen beszámol arról, hogy a kormány által bevezetett hatósági árszabás nyomána magyar családok mekkora összeget spórolhatnak meg.

– teszik fel a kérdést a bejegyzésben.  

Benzinárak a nyaralás tervezéséhez:

  • Horvátország: 715 forint
  • Görögország: 962 forint
  • Ausztria: 818 forint
  • Olaszország: 804 forint
  • Spanyolország: 845 forint
  • Magyarország: 480 forint

Nagy Márton kifejti, hogy

amikor valaki bemegy egy benzinkútra, akkor a piaci árral szembesül, azonban ha felmutatja a magyar forgalmit, akkor megkapja a 480-as kedvezményes árat.

A miniszter szerint bárki által könnyedén kiszámítható, hogy az intézkedésnek köszönhetően mekkora összeget lehet megspórolni. Nagy Márton továbbá leszögezte, hogy a hatósági ár és a piaci ár közötti különbözet elérheti akár a húszezer forintot is egy hónapban. 

A videót az alábbiakban tekintheti meg: 

Nyitókép: MTI

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2022. június 20. 18:19
Mindenkinek kiderült már, hogy ki fizeti az árkülönbözetet? Mert ő állja az ártámogatás utáni cehet. A benzinkutasok? A MOL? Az állam (vagyis mi mindannyian)? Nyilván mi fizetjük, pontosabban az adózók. Tehát a nyugdíjasok nem. De például azok is hozzájárulnak, akiknek se autójuk, se motorjuk, mert tömegközlekednek vagy bicikliznek. Érdekes... Aki a kormányt hibáztatja az inflációért, vagy azon örömködik, hogy milyen nehéz előteremteni az árstopokra valót, az sem érti a helyzetet. Nézzen már körül a világban, máshol hogyan kínlódnak... Tény, hogy az árstop nagyrészt szemfényvesztés, a zembereknek csak annyiban kedvező, hogy a vállalkozások is hozzájárulnak a költségeihez az adózásukon keresztül. AKI AZT HISZI, HOGY Ő TÉNYLEG "MEGSPÓROL" BÁRMENNYIT AZ OLCSÓBB TANKOLÁSON, AZ KÖVETELJE, HOGY VIGYÉK LE FELÉRE A BENZIN ÉS A GÁZOLAJ ÁRSTOPOS ÁRÁT. Vagy tizedére. Vagy inkább legyen ingyen.
tttt4
2022. június 20. 18:13
Örülök neki, hogy a kormány kifizeti a különbözetet az adómból, elvégre ez most a legfontosabb, amire költeni tudunk. Vonattal meg járjanak a prolik vagy, aki szereti ...
Isten jobb keze
2022. június 20. 18:07
Ez szép, és jól hangzik! De a többi nem ár kalapos termékkel meg ki is veszik a pénzt az emberek zsebéből, nem beszélve a külőn adókról amit szintén mi fizetünk egyre több helyen! Szóval szard össze magad!
jánosbácsi
2022. június 20. 17:07
Az élelmiszerek és más termékek árai viszont az egekbe szöktek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!