Lukasenka megfenyegette Ukrajnát

2022. június 17. 18:43

„Ha eltalálják Mazirt, mi eltaláljuk Kijevet” – szögezte le a belarusz elnök.

2022. június 17. 18:43
null

Alekszandr Lukasenka belarusz elnök azzal fenyegetőzött, hogy csapásokat mér ukrán városokra, ha az ukrán fegyveres erők megtámadják Mazir városát, ahová az oroszok katonai támaszpontot telepítettek az Ukrajna elleni támadásokhoz.

Lukasenka szerint az ukrán hatóságok azért kérnek több fegyvert a Nyugattól, hogy megtámadhassák az oroszországi Kurszk, Rosztov, Belgorod várost.

Ezt meg kell érteniük” – fenyegetőzött az elnök az Unian hírügynökség szerint.

Lukasenka arról is meg van győződve, hogy az Egyesült Államok továbbra is támogatni fogja Ukrajnát fegyverekkel, azért hogy „újra felossza a világot”.

Nyitókép: AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Elmekortan
2022. június 18. 09:54
Rakétákat Zelenszkijnek! Tudja lőni Budapestet, Belgrádot, Harkovot. Egy lövéssel! Acélkupolát meg titánkupolát neki. Menekülés lehetősége Haitire. Saját yacht minden tengerre és óceánra. Örökbérlet a marsutazásokra. Saját tulajdonú egyetemre járhassanak hyermekei. Minden kos Z-nek játjon magánrepülőgép. A Kongresszusban fél órás viharos taps jár neki. Minden kultúrált fővárosban lovasszobrot nrki halála után. Emlékezzünk emléknappal születésnapjára. A királynő tegye Anglia örökös főrendjének. Avasdág boldoggá. Legyen Tibetben láma. Ingyenes űrutazást neki. Kriptovalutát nevezzenek rl róla. Éljen GERŐ a hangerő!!@
illibernyák
2022. június 18. 09:01
Ez ugyanaz a Lukasenko, akit Orbán nagy barátjának nevezett amikor két hónappal ez elcsalt választások előtt meglátogatta, és arról ajvékolt, hog ynem elég erősek a magyar-fehérorosz kapcsolatok? Európa utolsó demokratája még egy Orbán feliratú mezzel is meglepte az illibernyák kormányfőt. https://bekialtas.blog.hu/2020/08/22/bekialtas_orban_es_lukasenko_egy_csapatban
Sany Xepi
2022. június 18. 06:15
Ne bántsd az oroszt az sem bánt téged, még, ha fehér is.
Palatin
2022. június 17. 21:47
AZ USA NAGYON SZERETETT VOLNA UKRAJNÁBA ATOMFEGYVEREKET TELEPÍTENI MOSZKVA ALÁ, ÁM EZT AZ OROSZOK MEGAKADÁLYOZTÁK. DE EGY VILÁGHÁBURÚT UKRAJNA AZÉRT NEM ÉR MEG AZ USA-NAK. Ez döntö a háború kimenetelét illetöen. Ha megérné, akkor lenne világháború. Ezt az amerikaiak is tudják. Söt, ha az USA nem telepíthet atomfegyvereket Ukrajnába, akkor neki Ukrajna sem fog semmit érni. Az Ukrajna melletti, nyugati összefogás gyorsan szét fog olvadni, amint kiderül, hogy a Nato-nak végleg le kell mondania Ukrajna felvételéröl. A Nyugat nem az ukránok miatt "szereti" Ukrajnát, hanem azért mert Ukrajna Oroszország hasaalja, ahonnan a legjobban be lehetne férközni Oroszország zsigereihez. Törökországot is hasomló okok miatt vették fel. Mi is csak azért kellünk a Nato-nak, mert közel vagyunk az oroszokhoz, jó felvonulási terep és ágyútöltelék lennénk adott esetben. Azt mindenkinek világosan kell látnia, hogy az USA kapzsisága áll minden nemzetközi disznóság mögött. Ezt kezdik az oroszok megelégelni. Az mégiscsak egy észbontó pofátlanság, hogy az USA, - fütyülve Oroszország legelemibb biztonsági érdekeire -, Moszkva alá atomrakétákat akar telepíteni. A Nato nem más, mint az USA európai érdekei biztosításának katonai eszköze. Ukrajnának nem szabad elfelejteni, hogy Oroszország örökké a szomszédja marad, és igen kellemetlen tud lenni számukra, még békeidöben is. Ha belépne a Nato-ba, soha nem lenne nyugalma az oroszoktól. Az USA viszont 8000 Km-re van töle. Ha Ukrajna nem lesz alkalmas arra, hogy ott az oroszok ellen rakétákat tudjanak telepíteni, akkor a Nyugat ejteni fogja öket. A Nyugat piszokul ki fog cseszni velük, felhergelte öket, aztán cserbenhagyja, mint a magyarokat 1956-ban. AZ EGYETLEN MEGOLDÁS, AZ A KIEGYEZÉS AZ OROSZOKKAL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!