Oroszország súlyos következményekkel fenyeget az EU lépései miatt

2022. június 25. 08:22

Az nem tetszik az oroszoknak, hogy Ukrajnát és Moldovát elfogadták európai uniós tagjelöltként.

2022. június 25. 08:22
null

Ukrajna és Moldova európai uniós tagjelölként való elfogadása súlyos következményekkel jár Oroszország szerint – írja az Independent. Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint az Európai Unió (EU) a blokk bővítése érdekében kizsákmányolja a Független Államok Közösségét (FÁK) Kelet-Európában és Nyugat-Ázsiában.

Az EU megerősítette, hogy továbbra is aktívan kihasználja a FÁK-at geopolitikai szinten, Oroszország megfékezése érdekében”

– nyilatkozta a szóvivő.

A szóvivő hozzátette, hogy az Unió nem gondol egy ilyen lépés negatív következményeire.

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2022. június 25. 22:59
A német óvodákban már azt éneklik a kicsik, hogy: "Aki nem lép egyszerre, nem kap mécsest estére."
Szúngyi
2022. június 25. 21:50
Zaharova fan vagyok! Éleseszű, nagyon intelligens emellett első osztá lyú humora van! :-)
Palatin
2022. június 25. 21:48
Egy globális atomháborúnak egészen más stratégiai súlypontjai vannak, mint egy hagyományos háború esetén. Az oroszok nagy stratégiai elönye az óriási területük és az alacsony népsürüség. Én végigutaztam Szibériát is az USA-t is vonattal. A különbség elképesztö. A hatalmas Szibáriában, - ami rendkívül gazdag mindenben -, kb. 6-7 millió ember él, de tele van rakéta kilövö "helyekkel", amiknek semmi nyoma nincs. Egy nyírfa elmozdul és alóla kilö egy rakéta. Lehetetlen megsemmisíteni. Az biztos, hogy az utólsó ("gyöztes"?) atomfegyvereket az oroszok lönék ki. Az USA nagyvárosait megsemmisíteni viszont ehhez képest gyerekjáték lenne. Szinte mind óceánközelben vannak és tengeralattjárókban az oroszok profik. Szerintem ezt az amcsik is nagyon jól tudják, nekik eszükbe nem jutna közvetlen nukleáris konfliktusba kerülni az oroszokkal, feltéve, hogy normális elnökük van. Bidennél persze minden lehetséges. Az európaiakat könnyen beleugrathatják mindenféle örült kalandba. Most is ez történik. Az oroszokkal nem lenne semmi baj, ragyogóan együtt lehetne müködni velük, ha a Nyugat végre felhagyna az oroszfóbiával, és nem akarná állandóan megalázni és sarokba szorítani a öket. A nyugat felsöbbrendüségi örülete minden nemzetközi baj forrása. Nemcsak az orosz vonatkozásban, hanem minden más ügyben is. A nyugati vezetögarnitúrát figyelembe véve, az az igazság, hogy ma Putyin intelligenciáján múlik, hogy ki tudunk-e vergödnie ebböl helyzetböl világégés nélkül.
Palatin
2022. június 25. 21:39
Nekem is az a véleményem, mint Putyinnak: Gorbacsov az elözö évszázad legnagyobb idiótája volt. Ha a Szovjetuniót nem is szerettük, kiszámítható volt, és a léte, az ereje, egy bizonyos egyensúlyt teremtett a világban. Nagy ökörségnek tartom, világhatalmak esetében, mint az USA, Kina, Szovjetunió/Oroszország esetében "demokráciáról" beszélni. Az ilyen kolosszusok demokráciában szétesnek, ezeket nem lehet demokratikus alapokon összetartani, föleg, ha az életszinvonal alacsony. Gorbacsov ebben tévedett, pedig ezt tudnia kellett volna. A kinai vezetés tudja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!