Így reagált Putyin, amikor tájékoztatták Finnország NATO-hoz való csatlakozási kérelméről

2022. május 15. 18:19

A finn elnök szerint Európa és a világ megosztott politikai képe nem hagy sok teret az el nem kötelezettek számára.

2022. május 15. 18:19
null

Putyin „nyugodt és hűvös” volt, amikor Finnország tájékoztatta a NATO-tagság iránti kérelméről. Az Ukrajna elleni háború megmutatta, hogy Oroszország kész megtámadni egy független szomszédos országot – mondta Sauli Niinistö finn elnök a CNN-nek.

A cikk szerint Sauli Niinistö nem hiszi, hogy Oroszország megtámadhatja Finnországot most vagy a közeljövőben, de Európa és a világ megosztott politikai képe

nem hagy sok teret az el nem kötelezettek számára.

Meglepetés volt a higgadt reakció

Miközben tájékoztatta Oroszországot Finnország NATO-tagság iránti kérelméről, Niinistö azt mondta, meglepte Vlagyimir Putyin elnök higgadt reakciója.

„Tulajdonképpen az volt a meglepetés, hogy ilyen nyugodtan vette a dolgot. De a biztonságpolitikában, különösen, ha Oroszországgal beszélünk, észben kell tartani, hogy amit mondott, az nem jelenti azt, hogy ne kellene mindig ébernek lennünk” – fogalmazott az elnök. 

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2022. május 16. 08:29
Finn elnök az oroszoknak, a mellét hangosan verve, hogy a tengerentúlon is hallják: - Ide lőjjetek! Ide lőjjetek!
Isten jobb keze
2022. május 16. 01:32
Kia Ge@it érdekelt az Orbán agymosottakon kívűl hogy hogyan reagált ez a vén szarházi kommunista fasz! Putyint mondom agyonkell lőni a ge@be mert veszélyes a világra! Aki ezt agyilag nem tudja felfogni ( Fidesz) el tudom intézni hogy még egyszer sorba állhasson amikor a jó isten az észt osztotta!
koronaszepe
2022. május 15. 23:21
Mindenesetre Putyin szerint nincsen ukrán nemzet, hát most lett, kevesebb NATO-ta akart, hát most több lett. Nem egy nagy stratéga.
koronaszepe
2022. május 15. 23:18
Le van szedálva, ez a tavasz nem úgy alakult, ahogy tervezte, amúgy meg szét van botoxolva, az arcán kb. annyi érzelem látszódik, mintha Madame Tussaud panoptikumából néznél egy fejet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!