Videón, ahogy az ukránok kilövik az orosz szupertankot

2022. május 10. 18:26

Az orosz páncélos erők egyik legütőképesebb harckocsijukat veszítették el.

2022. május 10. 18:26
null

Az orosz páncélos erő egyik legszimbolikusabb veszteségéről a múlt héten számolt be a sajtó, ez pedig a T–90M tank kilövése. A kudarcot csak aláhúzta, hogy ráadásul bő egy héttel azután került sor arra, hogy

a szupertankból kiégett roncs legyen, hogy a járművet a harctérre küldték. 

Most pedig kikerült a közösségi felületekre egy videó, amelyen a tank pusztulása látható:

 

 

A rakéta.hu cikke szerint „a fegyver legutóbbi változata, a Carl Gustaf M4 már olyan intelligens irányzékrendszerekkel is felszerelhető, mint az optikai 3-szoros nagyítású irányzék, lézeres távolságmérő és képerősítő rendszer. Ezenkívül az új rendszert éjszakai bevetésre is felkészítették. Az M4 a 84 mm-es lőszerek széles skáláját képes kilőni, így többféle célpont ellen is hatásos lehet”.

Az M4 öt legfőbb újdonsága az elődökhöz képest:

  • Intelligens irányzékokkal való kompatibilitás
  • Állítható válltámasz a jobb ergonómia érdekében
  • Kisebb súly
  • Gyorsabb újratöltés
  • Integrált lövésszámláló (logisztikai és karbantartási okok miatt)

„A SAAB Bofors Dynamics azon dolgozik, hogy az intelligens lőszerek integrálásával javítsa a fegyver hatékonyságát, de a Carl Gustaf M4-en az intelligens irányzékokkal a lövedékek is programozhatóak: vagyis beállítható, hogy becsapódáskor vagy még a levegőben robbanjon a lövedék” – olvasható az elemzésben. 

Nyitókép: AFP

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pathfinder76
2022. május 12. 10:58
Ez biztos,hogy T-90 vs Carl Gustav? Mert a videón annyi látszik,hogy kilőnek egy tankot valamivel..
Reaktor71
2022. május 11. 15:47
Kaptak már annyi javelint, stingert, hogy egy orosz tanknak és helikopternek sem szabadna ott lennie. Ellenben alig-alig pusztítják az orosz technikát. Ráadásul az oroszok selejtezésre szánt vackokkal harcolnak.
Kivűlálló
2022. május 11. 14:22
Ezen a videón minden látszik, csak az nem, hogy egy T-90-es lett volna! :D :D Azt most hagyjuk, hogy Oroszország még nem vetette be a T-90-est Ukrajna területén (még bőven van a T-72-ből és a T-80-ból...! Elfogadom, hogy ez egy orosz tank volt, de ezzel a videóval nehéz bizonyítani. Akár egy ukrán tank is lehetett. Ukrán, propaganda...!
barany
2022. május 11. 14:13
És úgy "lőtte ki" az oroszt az ukrán harckocsi, hogy közben meg volt rakva rá kapaszkodott lövészekkel? Csak az hiszi ezt el, akinek fogalma sincs a páncélosok csatájáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!