Stoltenberg: Fel kell készülni rá, hogy az oroszok újabb könyörtelen csapást mérhetnek Ukrajnára

2022. május 08. 10:49

A NATO-főtitkár szerint a háborús helyzet tovább eszkalálódhat a következő hetekben.

2022. május 08. 10:49
null

„A NATO elkötelezett Ukrajna segítésében mindaddig, amíg a háború véget nem ér, függetlenül attól, hogy hónapokról, vagy esetleg évekről van-e szó” – ezt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár nyilatkozta a Welt am Sonntagnak adott interjújában. Hozzátette: van egy forgatókönyv, amit mindenképpen szeretnének elkerülni.

„Az üzenetünk egyértelmű.

Stoltenberg elmondta, a szervezetnek egyelőre nincs bizonyítéka arra, hogy az orosz nukleáris arzenál készültségi szintjét magasabbra emelték volna az ukrajnai orosz invázió kezdete óta, noha Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetéseiben több alkalommal is utalt erre.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a CIA szerint sem utal semmi arra, hogy Moszkva taktikai nukleáris fegyverek bevetésére készül.  „Azonban az orosz vezetéstől hallott háborús uszító nyilatkozatok fényében” nem vehető mégsem félvállról ez a lehetőség a szervezet igazgatója szerint.

Nyitóképen Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára. Fotó: 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. május 08. 21:33
mindenki tudja! de addig hergelik és fegyverezik őket, míg az utsó katona meg nem hal? ez nem népírtás?
Málaga21
2022. május 08. 20:31
"Stoltenberg: Fel kell készülni rá, hogy az oroszok újabb könyörtelen csapást mérhetnek Ukrajnára" Én felkészültem. Leszarom.
Agnieszka
2022. május 08. 14:36
Az én számomra megdöbbentő a könnyedség, ahogy időnként nyugati megmondóktól elhangzik, h. a Krím, Donbassz, sőt, lehetséges, h. az egész D-i sáv a hadi helyzettől függően esetleg ismét orosz lesz. Az idő nemcsak az oroszok ellensége, az ukrán igazi arc is szép lassan világossá válik. A népség-katonaság szeme széles körben fog kinyílni. Ezekért tönkremenni?? Egyenlőre Zelenszkij nagy legény, mit neki, h. az ország lassan kiürülget, marad a sok szép nyugati fegyver és a háborús károk., csak ember is akadjon, aki lehetőleg ukrán és kezeli a fegyvereket. Mariupolért tényleg mindent megtettek, amit tudtak, de most esik el.
Dénia
2022. május 08. 14:19
Akkor miért beszél már mindenki atomcsapásról állandóan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!