Szilágyi: A Jobbiknak lépnie kellett volna a szexuális zaklatási ügyben

2022. május 06. 21:47

A Jobbik alelnöke elismerte, hogy részben a kampány miatt vártak a feljelentéssel.

2022. május 06. 21:47
null

A Jobbik alelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta, hogy az eset egy szabolcsi helyi jobbikos rendezvényen történt, ahová őt nem hívták meg, de ez akkor nem keltett benne gyanút.

Öt hónappal a történtek után tettek csak feljelentést

Élettársa, akit a zaklatás ért, Gyüre Csaba jobbikos országgyűlési képviselő munkatársa volt, és segített a helyi rendezvény előkészítésében is. Kérdésre válaszolva Szilágyi elismerte, hogy csak most kedden, azaz május 3-án tettek feljelentést a Legfőbb Ügyészségen, öt hónappal a zaklatási eset után. Azért vártak vele ilyen sokáig, mert egyfelől idő kellett a párjának a trauma feldolgozásához, illetve később elindult vele szemben az áldozathibáztatás – idézte a képviselőt az Index.

Annak ellenére, hogy a zaklatást egy jobbikos követte el, Szilágyi úgy véli, hogy

A Jobbiknak már lépnie kellett volna az ügyben

Mérlegelték, hogy milyen hatása lehet egy ilyen feljelentésnek a kampány időszakában, és ez is befolyásolta, hogy vártak vele. De igazán arra számítottak, hogy a párton belül indított vizsgálat tisztázza az ügyet, ám ez rendkívüli módon elhúzódott. Szilágyi szerint

A Jobbik alelnöke kérdésre sem nevezte meg, hogy ki követte el a zaklatást, de pontosan tudja, hogy ki, hiszen még telefonon is felhívta az eset után, és azt mondta, hogy olyan részeg volt, hogy nem tudta, mit csinál, illetve azért nem emlékszik, mert a rendezvényen valamit belekeverhettek az italába.

Nem bocsátkozott jóslásokba a tisztújítás kapcsán

A szombati jobbikos tisztújítás kapcsán nem bocsátkozott jóslásokba, és nem minősítette a Jakab Péterhez fűződő viszonyát sem. Alelnöki indulását a kongresszuson megerősítette, de arra nem adott egyenes választ, hogy mihez kezd, ha mégsem lesz szombattól a párt alelnöke – írta a portál.

 

Kapcsolódó:

Nemi erőszak a Jobbikban: egy országgyűlési képviselő lehet a vád tanúja
Akár nyolc évet is kaphat az elkövető. Bővebben...

Nyitóképen Szilágyi György, a Jobbik alelnöke. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik