Fehérorosz kormányfő: A szankciók elzárták a teljes exportot az EU-ba és Észak-Amerikába

2022. május 15. 22:30

Raman Halovcsenka szerint ez az utolsó lépcső, amely megelőzi a hagyományos fegyveres agressziót.

2022. május 15. 22:30

„A szankciók gyakorlatilag elzárták Fehéroroszország teljes exportját az uniós tagállamokba és az észak-amerikai országokba. Ez hozzávetőleg évente 16-18 milliárd dollárt jelent” – ismertette Raman Halovcsenka fehérorosz kormányfő az al-Arabíja pánarab hírtelevíziónak nyilatkozva. A fehérorosz miniszterelnök szerint hazájában nem egyszerű nyomásgyakorlási eszközként, hanem

a hibrid agresszió eszközeként értékelik a büntetőintézkedéseket.

„Feltehetőleg ez az utolsó lépcső, amely megelőzi a hagyományos fegyveres agressziót. A hagyományos értelemben vett szankciókhoz képest ezek célja térdre kényszeríteni az országot, elfojtva gazdaságát és erővel kényszeríteni követelések, vagy egyéb feltételek teljesítésére” – húzta alá Halovcsenka.    

Oroszország február végén Ukrajna ellen indított háborúja miatt a nemzetközi közösség számos büntetőintézkedést hozott Moszkva ellen. Ezek egy része a Moszkvával szövetséges Fehéroroszországra is kiterjed.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wrfri
2022. május 16. 04:08
Jaj pedig mennyire fog hiányozni a fehérorosz minőség. Mit fogunk nélküle csinálni?
kispolgarigrofo
2022. május 16. 01:55
"hibrid agresszió.." nono, csak különleges gazdasági művelet... Fehéroroszoknak olyan országokat kéne találni akiknek el is tudja adni amit csinálnak és azok fizetni is tudnak.. Ebből nem sok van Kínán felül
fintaj
2022. május 15. 23:16
A rosszból is ki lehet hozni a jót, új utakat kell keresni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!