Oroszország megbosszulná az orosz nagykövet elleni festékes incidenst

2022. május 11. 20:11

Az oroszok közleményben tudatták, hogy hivatalos bocsánatkérést várnak el a lengyel vezetéstől.

2022. május 11. 20:11
null

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Oroszország nagykövetét, feleségét és az őt kísérő diplomaták egy csoportját vörös festékkel öntötték le hétfőn, amikor virágot akartak elhelyezni a varsói Žvirki és Wigura utcában található szovjet katonai emléktemetőnél.

Az esetre reagálva Oroszország most hivatalos bocsánatkérést követelt Lengyelországtól, és lehetséges jövőbeli megtorlásokkal fenyegetőzött, adta hírül a Guardian.

Az orosz külügyminisztérium beidézte a lengyel nagykövetet, Krzysztof Krajewskit, hogy fogadja tiltakozását, és közleményben tudatta:

és követeli, hogy biztosítsák az orosz nagykövet és a lengyelországi orosz külügyi intézmények valamennyi alkalmazottjának biztonságát. A további lépésekről a követeléseinkre adott varsói reakciótól függően születik döntés”.

Nyitókép: Stringer/  Anadolu Agency via AFP

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. május 12. 12:35
Demszkit is megdobálta tojással valami csürhe, mégsem lett belőle semmi. Felnyalták a kutyák ( a tojást)
O5-1-A
2022. május 12. 10:23
Az orosz medve nem blöfföl, ezt már az egész világnak tudni kéne. De ebben az ügyben nem biztos hogy a lengyelek a hibásak, lehet hogy csak az amcsik már megint valami jó levest főztek...
krampus
2022. május 12. 03:26
A kurucon megirtak a komment reszben, hogy ukran mencsik voltak, valamelyik lengyel oldalra hivatkozva.
pitypang1125
2022. május 12. 00:09
Jogos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!