Nagy meglepetés: Gelencsér Ferencet választották a Momentum elnökének

2022. május 29. 12:32

A politikus Hajnal Miklóssal és Kerpel-Fronius Gáborral szemben tudott győzni.

2022. május 29. 12:32
null

Gelencsér Ferenc korábban a párt budavári alpolgármestere volt, majd áprilisban listáról jutott be a parlamentbe – írja a 444.hu.

„Felelősek vagyunk a közösségért, aminek a tagjai vagyunk. Ezért kezdtem el foglalkozni a közélettel. Különösen felelősek vagyunk azért a közösségért, aminek alapítói vagyunk. Ezért úgy döntöttem, hogy elindulok a Momentum elnöki tisztségéért” – nyilatkozta korábban a politikus.

Szerinte

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, rajta kívül Hajnal Miklós képviselő és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes indult még az elnöki posztért. Donáth Anna eddigi elnök gyermeket vár, ezért nem mérette meg magát a tisztújításon – emlékeztetett a portál.

Korábbi cikkünkben így mutattuk be a most győzedelmeskedni tudó momentumos politikust:

Gelencsér Ferenc, a lila párt alapító tagja, jelenleg parlamenti képviselő. Ő kevésbé ismert a nyilvánosságban, de valójában a Momentum tagsága sem tud róla túl sokat, a pártelit egy része viszont támogatja. Okos, felkészült, de nagyon merev politikusnak tartják.

A komolyabb politikai pályafutását Budaváron kezdte, a 2019-es önkormányzati választáson elég simán – több mint hét százalékponttal előzte meg fideszes ellenfelét – hozta a mandátumát, majd lett alpolgármester. Ő azonban többre vágyott, tavaly ősszel elindult az előválasztáson, ám ott kudarcot vallott, az LMP-s Csárdi Antal 60:40 arányban lemosta. De miután a közös ellenzéki listán befutó helyre került, idén tavasztól a Vár helyett a Kossuth térre jár dolgozni.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuper
2022. május 30. 11:19
Amikor a sz@rt, felcserélik a foss@l! Várjuk a nagy csodát!!! :-))))))))))))))))))))))))))
machet
2022. május 29. 21:02
Azok a bizonyos hazánkról alkotott elképzelések.Olyan SZDSZ szaga van.
józan paraszti ész
2022. május 29. 20:17
Ki ez? A momentum Retkes Attilája?
nemmondom
2022. május 29. 18:56
Nem tudom ki ez az új fiú, de lelökte a pódiumról Hajnalt és Kerpelt. Apró dolgoknak is lehet örülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!