Márki-Zay bejelentette: Egyre szorultabb helyzetbe kerül az Orbán-kormány

2022. május 07. 07:29

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint „komoly gazdasági megszorítások várhatóak”.

2022. május 07. 07:29
null

A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje közösségi-média oldalán megállapította, hogy „egyre szorultabb helyzetbe kerül az Orbán-kormány, komoly megszorítások jönnek”.

Fejtegetésében kitért arra is, hogy az Európai Unió a jogállamisági eljárásra hivatkozva, 

komoly pénzügyi támogatást tarthat vissza Magyarországtól.

„Gazdasági megszorítások”

„Elszabadult az infláció, a költségvetési hiány és az államadóság” – állapítja meg Márki-Zay Péter. 

Ismeretes, hogy a kormány meghosszabbította az árkorlátozó intézkedéseket azért, hogy a lakosság terheit a lehető legkisebbre csökkentsék és, hogy ne a családok fizessék meg a háború árát.

Márki-Zay Péter nem olvashatta a hírt, ugyanis szerinte „A kormány el fogja törölni a rezsicsökkentést, a hitelmoratóriumot, a benzin- és az élelmiszer-árstopot is.

„Komoly gazdasági megszorítások várhatóak” – tette hozzá.

Majd zárásképpen kifejtette: „A Fidesznek pedig komoly kihívást fog jelenteni, hogy meddig tud a hazugságokkal népszerű maradni. Előbb-utóbb az emberek felébrednek”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jedi
2022. május 08. 21:53
Bukott köpönyeg forgató. A Fidesz megoldja nem úgy mint te.. akinek beleszólása sincs!
kelemikes
2022. május 07. 22:03
https://g7.hu/kozelet/20220507/magyarorszag-a-populizmus-csapdajaban/ "Orbán Viktor tizenkét éves kormányzása alatt azonban Magyarország elveszítette relatíve jó pozícióját a térségben, a teljesítménymutatók szerint leszakadt a gazdagabb Csehországtól és Szlovéniától, a legszegényebbek pedig megközelítik vagy beérik (Románia, Bulgária). Hogyan lehetséges az, hogy az egymást követően háromszor újraválasztott politikus – ilyen háttérrel – gyenge kormányzati teljesítményt nyújtson? Úgy, hogy Orbán Viktor nem a minden tettével a köz javát szolgáló államférfiak mintáját követte, hanem a populizmus veszélyes útjára lépett."
Pipas2
2022. május 07. 19:32
Gomba vagy mzp!
Bika57
2022. május 07. 15:09
Ugy látszik ez a hülye,még nem aludta ki magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!