Karácsony szerint szólnak érvek amellett, hogy a Lánchídról tiltsák ki az autókat

2022. május 18. 18:31

„Budapest történelmi belvárosa sokkal több annál, hogy autópályaként tekintsünk rá” – fogalmazott a főpolgármester.

2022. május 18. 18:31
null

A Telex megkérdezte Karácsony Gergelyt, mennyire támogatja a főváros a civil és zöld szervezetek friss kezdeményezését, hogy a felújított Lánchídról

tiltsák ki a személyautókat, és csak buszok és kerékpárok mehessenek át a közúti részén.

„A Lánchíd forgalma minimális”

A főpolgármester úgy véli, hogy szólnak mellette érvek, a Lánchíd forgalma ugyanis minimális a többi hídhoz képest, a közösségi közlekedés viszont használja. Idén letelik a 18 hónap, ami alatt a főváros vállalta, hogy felújítja és a forgalom előtt megnyitja a hidat, de előtte Karácsony konzultálni fog a civil szervezetek javaslatáról a két érintett kerülettel (Várnegyed, Belváros-Lipótváros), még az ősszel.

A Pesti alsó rakpart autósok előtti lezárásáról

Karácsony azt mondta, a lépés a választási programjában szerepelt, és ő ezt a programot szeretné végrehajtani.

Karácsony szerint Budapest történelmi belvárosa sokkal több annál, hogy autópályaként tekintsünk rá, de nyitott a társadalmi vitára, amire van még idő, hiszen a beruházás csak a metrófelújítás után, 2023 második felében indulhat el. 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2022. május 20. 09:37
Szeretném felhívni az autóval járó sajtómunkások figyelmét, hogy rossz stratégia a belváros autós közlekedésének csökkentése elleni hergelés. Karácsony, legyen bármekkora f@sz, egyetlen politikailag is alátámasztható törekvése a közlekedés. Ha a jobboldal nem karolja fel ezt, akkor úgy jár mint a zöld üggyel, kulloghat az események után. 1. A belváros nem átjáróház. Ha vki 5km-t akar spórolni az M0/rakpart relációban az büntetést érdemel. 2. Az úrvezetők amputálják a seggük alól az autót, vagy fizessenek dugódíjat.
rókabácsi
2022. május 19. 14:42
meg ezt a faszt a városházából!
Reszelő Aladár
2022. május 19. 10:25
Annyira kedvelem, amikor a "liberális" és a "tiltás" szavak egy mondatban szerepelnek. Tarlós azért zárt le, hogy felújítson/építsen valamit, majd visszaadta, amint lehetett. Kalácsony azért zárt le, hogy le legyen zárva. Mert megigérte a kampányban és azt hiszi, hogy ezért szavaztak rá.
Vakfolt
2022. május 19. 09:23
Érvek szólnak amellett is, hogy Gercit tiltsuk ki a fővárosból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!