Jakab Péter szerint az állítólagos zaklatást elszenvedő nő „mosolyogva távozott” az ominózus buliról

2022. május 16. 16:23

A Jobbik-vezér a Magyar Hang kérdésére válaszolva többek között arra is kitért, javasolni fogja Szilágyi György párttagságának megszüntetését.

2022. május 16. 16:23
null

„Az magánügy, ha valaki közeledik a másikhoz, egészen addig, amíg az a jog keretein belül történik. Amikor valami a jog keretit átlépi, akkor hatósághoz kell fordulni a sértettnek vagy a párjának” – mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Magyar Hangnak adott interjújában, amikor a párt körül kirobbant nemierőszak-botrányról kérdezték.

„Van egy állítás, van egy tagadás, én nem vagyok nyomozóhatóság”

Jakab az interjúban tagadta, hogy Szilágyi György a tavaly decemberi szabolcsi pártrendezvényen szólt volna neki, hogy erőszakoskodtak az élettársával. A politikus szerint annyi hangzott el, hogy az egyik jobbikos politikus közeledett Szilágyi barátnőjéhez.

Fotó: Képernyőkép/hang.hu
Fotó: Képernyőkép/hang.hu

A Jobbik-vezér hozzátette, ha valakit valamilyen sérelem ért, oda lehetett volna menni hozzá, de ilyesmi nem történt, sőt,

Arra a kérdésre, hogy a párt elnökeként továbbra sem szeretne-e tisztán látni az ügyben, Jakab azt mondta: „Van egy állítás, van egy tagadás, én nem vagyok nyomozóhatóság, nem fogok kenetet meg látleletet venni. Ha az eljárás véget ért, akkor ebből levonom a megfelelő következtetéseket”.

Fotó: Képernyőkép/hang.hu
Fotó: Képernyőkép/hang.hu

Szilágyi párttagsága

Az interjúban egy korábbi beszélgetésre visszautalva azt is felvetették a pártelnöknek, hogy „Szilágyi Györgynek mintha nem lenne már helye a Jobbikban, amiért állítólag kiszivárogtatta az üggyel kapcsolatos belső levelezést. Megszüntetnék a tagságát?”

A pártelnök erre úgy fogalmazott: „nagyon nehezen tudok olyannal együtt dolgozni, aki a Jobbik tagjaként a belső használatra szánt levelet kiküldi a Jobbik ellenségének”, majd arra a kérdésre, hogy akkor kezdeményezi-e Szilágyi párttagságának megszüntetését, elmondta: „azt fogom javasolni, hogy fontolják meg”.

Fotó: Képernyőkép/hang.hu
Fotó: Képernyőkép/hang.hu

Nyitóképen: Jakab Péter és Szilágyi György. Fotó: Facebook

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. május 17. 15:17
Persze, hogy úgy távozott, ha a mattrészeg parizerkirály védelmére nem számíthatott, sem azokra, akik rázárták az ajtót, mert itt nem egy elkövető van. Örült, hogy el tudott menekülni a nemi erőszakoló társaságból.
mokány
2022. május 16. 22:25
A saját testőrei szrint hullarészeg Jakabnak , van pofája ezt mondani .
hátakkor
2022. május 16. 21:33
Sziszinek azért újabb szoppancs hogy végig dobreveztetik, így is kikap és ki is basszák a maradék Mozgalomból.
AGab
2022. május 16. 20:32
Nem tudom, mások hogy vannak vele, de engem kicsit sokkol ez a mosolygásos felmentés. - Karlendített? Mosolygott, tehát nem gondolta komolyan. - Megerőszakolták? Mosolygott, tehát nem. Mi lenne, ha valaki mosolyogva kenne le ezeknek egy maflást? :D Vagy mosolyogva leültetnék őket. (Ami nem számít, mert mosolyogtak :D)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!