Gerald Knaus: Orbántól az lenne okos, ha kicsit meghúzná magát, bár kétlem, hogy képes erre

2022. május 07. 09:24

Az EU sikeresen leválasztotta a magyar ügyet a lengyelről, így a két kormány már képtelen egymást megvédeni – mondta az Európai Stabilitási Kezdeményezés alapítója a HVG-nek.

2022. május 07. 09:24
null

Gerald Knaus, az Európai Stabilitási Kezdeményezés alapítója a HVG-nek adott interjút. Knaus az interjúban kitért a francia választásokra, beszélt a magyar belpolitikáról, és az orosz-ukrán háborúról is szót ejtett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gerald Knaus több szálon is Soros Györgyhöz kötődik. A lobbista korábban számtalan alkalommal állt a Magyarország elleni kommunikációs hadjáratok élére. 

, Gerald Knaus több szálon is Soros Györgyhöz kötődik. A lobbista korábban számtalan alkalommal állt a Magyarország elleni kommunikációs hadjáratok élére. 

Gerald Knaus az interjúban a francia választással kapcsolatban elmondta: „Az államfő jogosítványai és ötéves ciklusa miatt is rendkívül fontos volt a francia elnökválasztás Európának. Kiderült, hogy a politikai erők továbbra is összezárnak Marine Le Pennel szemben, aki elérte a plafont; az elitellenes fiatalok nem benne, hanem a baloldali populizmusban látják a kiutat.

Az EU vezető államaiban egy időre megszűnt ennek az esélye. A német törvényhozásban alig maradtak barátai, és a francia elnökválasztás is – céljai szempontjából – az ő vereségét hozta” – hangsúlyozta.

Ezek után hozzátette, „Orbán jól válogatta meg provokatív megszólalásait, számíthatott arra, hogy sokan csendben igazat adnak neki. Így volt ez a menekültellenes kiszólásaival, a liberálisok elleni támadásaival és a más tagállamok kormányainak álszentségére vonatkozó szavaival. Ezek a konfliktusai meg is óvták az elszigetelődéstől. Amíg a néppárt megtűrte soraiban, a megfelelő kapcsolatokat is fenn tudta tartani, ami biztosított neki egyfajta mozgásteret. Ez változott meg drámaian az elmúlt két évben” – fogalmazott.

Szerinte Orbán, „az Ukrajnával szembeni politikája miatt maradt szövetségesek nélkül. A korábbi nemtetszést viszolygássá fokozta, hogy

és egoista magánutakon próbálta érvényesíteni saját érdekeit. A háborút számos európai fővárosban közvetlen fenyegetettségként élik meg. Az, hogy Orbán szembehelyezkedik az Ukrajnát támogatókkal, ellenséggé teszi őt ezekben a tagállamokban” – jelentette ki.

A lengyel-magyar viszonnyal kapcsolatban elmondta, hogy „nyilván fennmarad a két ország taktikai szövetsége a 7-es cikkely szerinti eljárás kapcsán, hiszen ettől kölcsönösen meg tudják védeni egymást.

hiszen egyértelmű, hogy Varsóval szemben nem fogják alkalmazni” – szögezte le.

Nyitókép: YouTube

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2022. május 08. 18:14
A libSS banda az, ami tönkre fogja (teszi) Európát! Rosszabbak, mint a nácik és a komcsik együtt! Ha ráébrednek az emberek kik ezek, vasvillával fogják őket elzavarni!
Brandon the great Negro
2022. május 08. 15:23
https://wikihuhu.top/wiki/European_Stability_Initiative
Jaja
2022. május 08. 08:31
Baszd szájba a jó kurva anyádat te féreg!
Reszelő Aladár
2022. május 08. 08:14
Az ilyen figurák lényegében újat nem mondanak, csak bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy mi is ment a háttérben. Adott egy konfliktus, melyben két szoros szövetséges között akad egy kifelé látványos vélemenykülönkbség: az egyik nyakra-főre küld fegyvert és támogat minden aktív szerepvállalást, míg a másik megpróbál semleges maradni és ellenez minden aktív részvételt. A többi lényegében azonos. Mindketten fogadunk be elképesztő mennyiségű menekültet, mindketten kimaxoljuk a humanitárius vetületét, mindannyian elítéltük már minden fórumon az aggresszort és eddig elfogatunk minden uniós szankciós csomagot. De az eltérésbe be tudtak a nemzetközi csoportok nyomulni. Bizonyos ábrázolásában Lengyelország lett a humanitárius segítségnyújtás bajnoka és alig győznek hajlonani a lengyel nép nagysága előtt, addig minket a lap szélén említenek, ha említenek és inkább az értetlenségüket fejezik ki, hogy most akkor valakiket beengedünk valakit meg nem. A 7-és cikkely pedig egy vicc. Ezzel is csak megosztani próbálnak, méghozzá úgy, hogy kiveszik a mi kezünkből az egyetlen komoly ütőkártyát azzal, hogy Lengyenországról nem is lesz szavazás. Vagyis formálisan az ő jóindulatukért cserébe mi politikailag nem tudunk adni semmit. Sőt lassan be is lehet árazni egy árulás árát... reméljük ez sosem történik meg. Amúgy irónikus, hogy 100 évvel Trianon után megint velünk akarnak kicseszni. A gond a jogállamisági sztárokkal egy véget nem érő történet. Sokszor megtárgyalt és lezárt témákat nyitnak meg újra és újra politikai alapon és sosem lesz nekik elég semmilyen jogi magyarázat. Minden jogsazbályunk a legmesszemenőbbekik unió konform lehet, az overall picture akkor sem fog tetszeni nekik. Leginkább mert Dr Miniszterelnök van hatalmon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!