Az orosz külügyminiszter szerint lopás, amire az EU készül

2022. május 10. 19:08

Lavrov azt az EU-s javaslatot kommentálta, miszerint Oroszország befagyasztott vagyonát Ukrajnának utalnák.

2022. május 10. 19:08
null

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter lopásnak nevezte Josep Borrell Európa diplomáciai vezetőjének kezdeményezését, miszerint Oroszország befagyasztott vagyonát utalják át Ukrajnának – írja a TASZSZ.

– mondta a keddi algíri látogatást követő sajtótájékoztatón a miniszter.

Lavrov bírálta a Nyugat lépéseit az Afganisztáni Központi Bank pénzének befagyasztására, mondván, hogy a nyugati országok ezeket a forrásokat nem az afgán lakosság szükségleteire akarják fordítani.

A miniszter szerint az Európai Unió, amelynek nincs saját külpolitikája,

teljes mértékben Washington irányvonalára támaszkodik.

 Nyitókép: AFP

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agybeteg Fideszes2
2022. május 12. 08:17
Ez valami eszméletlen! Jómagam Unió párti volnék, de amit az unió a volt keleti blokkal (benne a lengyelek magyarok) művel az túlmegy minden határon. Szerintem ugyan az megy mint ami ezer év óta ismétlődik újra és újra. Kelet Európát kizsákmányolni rabszolga sorában, nyomorban tartani bármi áron. A helyzet pedig a mostani helyzetben az, hogy ez nem megy másképp mint önmaguk tönkretétele által, hiszen a volt keleti blokk benne a ruszkikkal annyira beépült a rendszerükbe, hogy saját magukat is felemészti aljas koncepciójuk. Nem véletlen az, hogy Orbán kelet felé fordult és a tavaji évben a keleti befektetések aránya nagyságrendekkel nagyobb volt mint a nyugatiaké. Helyes döntést hozott a mostani események is őt igazolják(béke helyett fegyvereket visz Ukrajnába) . A Nyugat addig fordul felénk amíg extra profitot termelhetnek általunk a többi mind álnok érdek és porhintés.
koronaszepe
2022. május 11. 19:48
Oroszország köteles megtéríteni így vagy úgy az általa okozott anyagi kárt. Egyes becslések szerint 600 milliárd dollár eddig. Vicces, amikor Moszkva jogszerűséget kér számon. Hogy felháborodtak, amikor az ukránok először komolyabban visszalőttek. Kommunista, kágébés kutyából nem lesz demokratikus szalonna.
Reszelő Aladár
2022. május 11. 09:58
Ugye azért fagyasztották be ezeket a pénzeket, mert azt "oligarhák lopták az orosz államtól és az orosz emberektől". Tehát most ezeket odaadnák, az ukrán népnek, amit majd az ukrán oligarchák fognak zsebre tenni egy része pedig megy lenglibe kezelési költségnek, költségtérítésnek, sérelemdíjnak, sikerdíjnak, a nyugai megszállálás költségeire, meg ilyenekre. Tehát az orosz nép ismért nem kap semmit. Ezzel biztosan sikerül a békéhez közelebb kerülni.
Bolognese
2022. május 11. 09:08
Aki eltud igazodni a világban az tudja,hogy a legtöbb ország vezetője a maffiacsaládok strómanja,akiknél prioritást élvez a bűnelkövetés. Lavrov kimondta,hogy ez a harc a háttérhatalom és - egyelőre - Ororszország közt zajlik Ukrajna területén. Putyin kifizette a Rothschildok felé fennálló adósságát és kiutasította őket Oroszországból,valójában ez van a szankciók hátterében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!