A reformkorhoz és a magyar nyelvújításhoz hasonlította Havas Henrik az ukrán nacionalizmust

2022. május 11. 18:46

Az N1tv műsorvezetője szerint az ukrán nyelvtörvénnyel kapcsolatban lehetett volna tárgyalni, „ha a magyar kormány nem ilyen büdös bunkó”.

2022. május 11. 18:46
null

Havas Henrik amellett, hogy gyakori vendége a Jobbik online televíziójának, az egyik itt futó politikai-közéleti kérdésekkel foglalkozó beszélgetős műsornak a moderátora is. Moderátori és műsorvezetői szerepkörén gyakorta túlterjeszkedik, és éles kritikákat fogalmaz meg bel- és külpolitikai kérdésekben egyaránt.  

A pénteken megjelent Saller című adásban a „tanár úr”

párhuzamot vont a magyarországi reformkor, a magyar nyelvújítás és az ukrán nacionalizmus között.

Ezután pedig a magyar kormány kritizálására is szakított időt.

„Volt nálunk egy reformkor, volt a nyelvújítás, volt Kazinczy, és lehetne sorolni aztán végig, hogy mit kellet nekünk küzdeni ahhoz, hogy a korszerű nyugat-európai eszméket befogadjuk” – fogalmazott Havas.

Majd hozzátette: „Az ukránok ezen indultak el, és nagyon bunkó módon, nagyon meggondolatlanul vissza akarták szorítani azt az orosz nyelvet, amely egy összekötő nyelv az egykori birodalom országai között”. 

Az ukrán nyelvtörvénnyel kapcsolatban a „tanár úr” úgy vélekedett, 

akkor a háttérben lehetett volna diplomáciailag tárgyalni”.

Az idézett részt a 33. percnél tekinthetik meg: 

Nyitókép: MTI Fotó: Soós Lajos

.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papalimapapa
2022. május 12. 19:33
Havas. El kéne Csintalankodni ezzel a tetűvel is. Megnyílt az EuroCenter (GoBuda) mélygarázsa Óbudán...
simonvitéz
2022. május 12. 12:37
Új szadesz doktrina: ukrán nacionalizmus jó, magyar nacionalizmus rossz. Előadója: mega nagypofáju Havas Henrik, akihez képest Berki Krisztián maga volt a megtestesült hiper szerénység.
zovirax
2022. május 12. 09:48
Jobb lenne ha ez a szerencsétlen öntelt Havas is csendben maradna...akkor talán nem mondana ekkora ostobaságokat...a kép alapján...madarat tolláról, embert baratjáról...
Teringettét
2022. május 12. 09:44
Ha értenék a dalszerzéshez, írnék egy dalt erről a baromarcról. Persze nem értek hozzá, így csak a címe van meg a dalnak: "HAVAS HENRIK, A KURVA ANYÁD!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!