A norvégok „átnevezték” Fehéroroszországot

2022. május 29. 19:28

A szimbolikus döntéssel a belarusz ellenzéki mozgalmakkal való szolidaritásukat fejezik ki a norvégok.

2022. május 29. 19:28
null

A norvég külügyminisztérium bejelentette, hogy mostantól nem Hviterusslandnak (azaz Fehéroroszországnak), hanem Belarusnak nevezik Fehéroroszországot. Jonas Gahr Støre miniszterelnök azt mondta,

a döntéssel a belarusz ellenzéki mozgalmakkal való szolidaritásukat fejezik ki.

Minderre azután került sor az Aftenposten szerint, hogy Anniken Huitfeld külügyminiszter találkozott Szvetlana Tyihanovszkajával, az egykori ellenzéki elnökjelölttel, aki előre kifejezte köszönetét a körvonalazódó döntésért. A norvég külügyminisztérium közleményében aláhúzták: Oslo ezzel is demonstrálja, hogy érti a különbséget, ami Fehéroroszország – azaz Belarusz – és az Orosz Föderáció között fennáll.

Nyitókép: YouTube

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2022. május 31. 08:08
hát ez k jó..a kettő ugyanis ugyan azt jelenti.... XD
brekker
2022. május 30. 19:00
Most, hogy Finnország csatlakozik a NATO-hoz Suomi-nak kellene hívni. Továbbmegyek: Minket meg Magyarországnak, aki nem így hív, arra megsértődünk.
Kopa
2022. május 30. 13:23
Na csak ügyeskedjetek libsik, még a végén kiügyeskedtek még egy háborút európában.
Palatin
2022. május 30. 11:44
A hülyeség szívós, de nincs nagy jövöje. A Nyugat meggágyult. Tényleg úgy látszik, hogy a hosszú jólét az agyára megy a homo sapiensnek. Kellenek a bajok, a problémál, a háboruk, különben szellemi képességek annyira visszafejlödnek, hogy az már az embereiség létét is veszélyeztetheti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!