Ursula von der Leyen bejelentette: elindul a jogállamisági mechanizmus hazánkkal szemben

2022. április 05. 16:26

Mindössze két nappal az országgyűlési választásokat követően megszületett a döntés arról, hogy az Európai Bizottság aktiválja az uniós források befagyasztását lehetővé tévő jogállamisági rendeletet.

2022. április 05. 16:26
null

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedd délután az Európai Parlament strasbourgi ülésén bejelentette, hogy aktiválják az egyes uniós források befagyasztását lehetővé tevő

jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben

írja a Magyar Nemzet tudósítója.

Az elnöknő az uniós bizottság politikai prioritásairól, s azok teljesüléséről szóló képviselői kérdésekre felelt. A jogállamisági kérdést Stéphane Séjourné,  a Momemtumot is magában foglaló Újítsuk meg Európát frakcióvezetője, majd Philippe Lamberts, a Zöldek társelnöke szegezte hozzá. Mint azt Von der Leyen közölte, Johannes Hahn költségvetési biztos kedden arról értesítette a magyar hatóságokat, hogy a bizottsági felszólító levelet  küld

a jogállamiság szempontjából aggályos ügyekről,

ezáltal pedig aktiválódik a jogállamisági mechanizmus az országgal szemben.

Ez integrációtörténeti jelentőséggel is bír, hiszen az EU sosem élesítette még a 2021 januárjától hatályos jogállamisági rendeletet. Von der Leyen Strasbourgban beszélt arról is, hogy a magyar kormány választolt a brüsszeli testület első, informális levelére, de a válaszokat nem találták kielégítőnek, emiatt döntöttek amellett, hogy aktiválják a rendeletet – írja Judi Tamara a Magyar Nemzetben. 

Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

 

Összesen 587 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. április 06. 10:21
A Jogállamisági Mechanizmus az olyan mint az a varrógépdobozfedő, amelyikre ráül Ursula, és lehet a rezgés gyorsaságát egy madzagos távírányítóval szabályozni? És attól lesz orgazmusa?
Sany Xepi
2022. április 06. 09:16
Nagyon fáj a kétharmad Ursuláéknak. Nem baj, lesz ez még több is.
formaegy
2022. április 06. 08:50
jav.: Bebizonyította!!!
formaegy
2022. április 06. 08:49
Von der Leyen! A kanadai Cseh Katalin nem magyar akkor miért M.o. ellen pofázol? Lenne egy tanácsom! Akkor legyen nagy a pofád, amikor megméretteted magad egy országos választáson és felhatalmazást kapsz bármire is! Büdös náci perszóna! Nézd M.o. térképét, (szép vidám tavaszi színű) és gondolj arra, hogy ez az eredmény nektek, büdös hazug, náci gyilkosoknak is köszönhető! Magyarország nem Ukrajna! A MAGYAR EMBER NEM FELEJT! Bebizonyítja! Süljön ki a szemed te gyilkos náci!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!