Napvihar közelít, leállhat az internet

2022. április 16. 22:21

Riasztást adott ki a NASA.

2022. április 16. 22:21
null

A NASA mérései szerint akkora napvihar csaphat le a Földre, ami tönkreteheti az elektromos hálózatokat.

Az Egyesült Államok Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatalának információi szerint az elmúlt órákban több geomágneses vihart figyeltek meg. Ezek erős koronatömeg kilökődését okozhatnak – adta hírül az Origo szombaton. 

Egy ilyen nagyságú napkitörés arra is képes lenne, hogy tönkretegye világszerte az elektromos hálózatokat, emellett a vándorló állatokat is megzavarhatja. A kutatók szerint akkora napkitörés is lehet, ami miatt leállhat az internet – derült ki a cikkből.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Youtube

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2022. április 17. 23:03
"az elmúlt órákban több geomágneses vihart figyeltek meg. Ezek erős koronatömeg kilökődését okozhatnak" Ja, persze. A földi geomágneses zavarok megtépázzák a napkoronát. Micsoda sületlenség. Mandi, Mandi... Nincs egy rendes újságíró aki egy kicsit is ért a természettudományokhoz? Pedig valószínűleg sokan kifejezetten szívesen látnak ilyen témájú híreket is. (A Hálózat médiája erősebb e téren.)
tevevanegypupu
2022. április 17. 21:20
Tökmindegy, gyertya mellett is működik.
Kormánypárti1
2022. április 17. 20:02
Vasárnap van, én meg még mindig itt rohadok a net előtt mert szar az idő. Jól jött volna egy kis kibaszott internet összeomlás, de ezt is benézték a tudósok, mint a választási eredményt. :D
masikhozzaszolo
2022. április 17. 18:21
A Napba öltözött asszony koronát küld OV-nek. A többi Fake. Csak a szokásos. Van akinek szopásos...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!