Ukrán verset kapott a háza elé a költészet napjára Orbán Viktor

2022. április 11. 17:04

A „Hogyan öltem” című verset felrajzoló Nagy Petra Júliának nem ez volt az első ilyen akciója.

2022. április 11. 17:04
null

Ljuba Jakimcsuk ukrán költőnő „Hogyan öltem” című versét rajzolták fel a költészet napja alkalmából az Orbán Viktor háza előtti járdára – olvasható a Telex cikkében. A lap szerint a miniszterelnök háza elé aszfaltra írt versek hagyománya 2017-ben kezdődött, amikor Nagy Petra Júlia A walesi bárdokkal üzent a miniszterelnöknek.

Egy évvel később a Levegőt! került a járdára József Attilától, 2019-ben a Merülő Saturnus Weöres Sándortól, 2021-ben pedig Szilágyi Domokostól a Takarjátok be nagyapát. Nagy azt írta a Facebook-oldalán, hogy azért választotta ezt a verset, mert a költő „fiatal, nő és ukrán, és ha már krétázott versekkel provokálok, az hadd legyen tényleg erős.”

Van-e esélye az állhatatosságnak?

„Ma nekem itt a szövegéből az a leghangosabb, számomra az a legfontosabb kérdés, hogy megkönnyítjük-e a hatalom dolgát? Megtesszük-e azt a szívességet, hogy elmegyünk, feladjuk, csak a magunk dolgával törődünk, hogy eleve megépítjük sejtfalakból a határkerítést magunk és a valóság közé? Vagy van-e esélye az állhatatosságnak?” – írta a posztjában Nagy, amiben képeket is megosztott arról, hogyan fest a vers a Cinege úton.

Nyitókép: Facebook

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ani40
2022. április 12. 12:22
Ez a luvnya a Nagy Blanka tesója? Szerencsétlen hülye.
Haus Fiegl
2022. április 12. 11:08
Istenem, szines kretaval a jardara firkalgat egy felnott(?) ember..... Oszinten! Ki nem szarja le? :D
Nabakker
2022. április 12. 08:50
Az emberek szemét kilövető háza elé miért nem pingált ez a senki. Utánanéztem ki ez a senkiházi, megvan. Kifesthetnéd a kamránkat is. Tasszájba.
690123Ug
2022. április 12. 08:18
Szegény buta tyúk! Hú most aztán nagy tettet hajtott végre! Nincs is ertelme az egésznek. Remélem akkor is hallatta a hangját amikor megszületett az ukrán törvény a kisebbségek korlátozasáról.Ja vagy az nem fájt neki? Egyébként egy locsolóval két perc alatt leget segiteni a dolgon és eltűnik a csodás alkotás.Kit érdekel ez a TASZ-os libernyák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!