Német külügyminiszter: Meg kell kezdeni az orosz energiaimport felszámolását

2022. április 05. 15:53

A németek szerint teljes mértékben meg kell szüntetni az Oroszországban kitermelt fosszilis energiahordozók importját.

2022. április 05. 15:53
null

Teljes mértékben meg kell szüntetni az Oroszországban kitermelt fosszilis energiahordozók importját az Európai Unióban, és ezt a folyamatot a szénnel kell elkezdeni – mondta a német külügyminiszter kedden Berlinben az Oroszországgal szemben tervezett újabb szankciós csomaggal kapcsolatban.

Annalena Baerbock az Ukrajna elleni orosz agresszió következményeitől sújtott Moldova javára rendezett nemzetközi támogatói konferencia után tartott tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta: Németország a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7 csoport soros elnökeként, valamint Franciaország az EU Tanácsának soros elnökeként egyetért abban, hogy a Bucsában és más ukrajnai településeken tapasztalt „embertelenségekre” és orosz „háborús bűncselekményekre” azt a választ kell adni, hogy az EU megkezdi az oroszországi energiahordozók importjának leállítását, méghozzá a szénnel kezdve,

a kőolajjal folytatva és a földgázzal befejezve.    

A polgári lakosság elleni vérengzésekre válaszul Németország azt is megvizsgálja, hogy olyan fegyverrendszerekkel is segítse az orosz támadás elleni védekezést, amilyeneket eddig még nem küldött Ukrajnának – mondta Annalena Baerbock.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Reuters pool/Hannibal Hanschke

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2022. április 06. 21:49
Az eszedért téged sem lopnak el mama.
kurbitalis
2022. április 06. 01:23
Javaslom a hüppögő ellenzékieknek, akiknek már bepakolva a bőröndjük, hogy induljanak Berlinbe, és csodát látnak. Ott várja őket a Kánaán., habzsi-dőzsi-ficere meg pipere.
MrStokes
2022. április 05. 23:12
Ez az agymosott hulye nemet az az agymosott hulye nemet, aki diplomakat hazudott maganak, es kulfoldon makogva szolal meg angolul, mint Karacsony adjuntkus ur?
Burdisgarage
2022. április 05. 20:45
Nem emlékszem, hogy lett volna szavazás, hogy ukrajna amerikájáért 5x árat fizessenek a gázért, illetve az iparuk tönkretételéért. Minden esetre érdekes 3-5 lesz míg átállnak. Minden esetre addig kevésbé lesznek zöldek az amcsi palagáztól, remélem ez a kvótákon is meg fog látszódni. Németország kormánya nem csak a választóit, de egész európát elárulta és ezt soha sem fogjuk elfelejteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!