Végleges: a Havannát is bevette a Fidesz

2022. április 18. 15:57

Az egyik legerősebb baloldali területen a fideszes Lévai István több szavazatot kapott, mint az MSZP-s Kunhalmi Ágnes.

2022. április 18. 15:57
null

Az április 3-i országgyűlési választásokon a fideszes Lévai István több szavazatot kapott Budapest egyik legismertebb lakótelepén, a Havanna-lakótelepen, mint az MSZP-s Kunhalmi Ágnes. Pedig ez a körzet eddig a baloldal egyik legerősebb területe volt. Nemcsak ebben a választókerületben, hanem a főváros egészében nőtt a Fidesz–KDNP támogatottsága.

A Budapest 15. számú egyéni választókerületben 100 százalékos feldolgozottság mellett Kunhalmi Ágnes, a baloldal jelöltje 25 946 szavazattal 44,60 százalékot szerzett, és ezzel megnyerte a választókerületet, meglepetésre nagyon kis különbséggel – olvasható az Origó cikkében.

A fideszes Lévai István mindössze egy százalékponttal lemaradva 25 166 szavazatot szerzett 43,26 százalékkal. Viszont a választókerületben fekvő 

Havanna-lakótelepen Lévai István kapott több szavazatot.

„A pontos szavazati arányt nem lehet megállapítani, ugyanis az egyik havannatelepi szavazókört jelölték ki arra, hogy az átjelentkezéssel és a külképviseleteken szavazók szavazatait a többi közé keverjék – ők azonban nem (vagy nem feltétlen) a lakótelepen laknak. A többi szavazókörben azonban annyival több szavazatot kapott Lévai István, hogy a csak itt lakók szavazataival semmiképp nem tudott volna fordítani Kunhalmi, sőt, valószínű, hogy ha

– írja az Origó.

Abban a 10 szavazókörben, ahol csak a havannatelepiek szavaztak, Lévai István 2791, Kunhalmi Ágnes 2727 szavazatot kapott. 

Havannatelep egy történelmileg jelentős munkásnegyed (is), mivel a telep mellett álltak Lipták Pál gyárai, majd számos egyéb más gyár is. A történelmi örökség miatt a Havannatelepet egy tipikusan munkás lakótelepnek szokták titulálni. 

Nyitókép: Facebook 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sheu
2022. április 18. 22:49
Nem csodálom, ott sem csak ostoba emberek élnek. Ezt a baloldali programot, hogy csuti tolvaj, európa, putyin pincsije, euró, meg európai ügyészség, csak a leghülyébbek veszik be. Ez semmi, ez nulla. Ez volt az utolsó választás, ahol még Pesten tudtak nyerni.
Dunhill67
2022. április 18. 21:24
bírom,hogy majd három hét után is itt pattognak ezek az egybites libsik mint kecskeszar a deszkán:-DD....vergődjetek csak,baszki...."egyszerűen senkik vagytok" (Petrás után szabadon)
beatrix8642
2022. április 18. 20:26
Csak szépen, ahogy a csillag megy az égen... Folyamatosan átveszi a komcsi, bolsi, libernyák Főváros felett is átveszi a hatalmat a konzervatív oldal! Az egész ország narancsos lesz! A választók végre Budapesten is saját érdekeiknek megfelelően döntenek!
manitowoc
2022. április 18. 19:55
Az Origó - ugyanilyen lelkesen - majd BIZTOSAN megírja azt is, hogy abban az EGYETLEN budapesti OEVK-ban volt a LEGKISEBB az 1. és a 2. helyezett közti különbség, ahol a fideszes Dunai Mónika nyert 381 szavazati többséggel. Megírja az Origó, ugye? (:-))) A Fidesz 2022-es eredményeit összehasonlítva a 2018-as eredményeivel, - 7 OEVK-ban ért el rosszabb eredményt - 11 OEVK-ban pedig jobbat. A 2018-as Fidesz-szavazatnál is kevesebbet kapott fideszesek: - Böröcz László - Simicskó István - Fürjes Balázs - Gór Csaba - Kovács Balázs Norbert - Sára Borond - Borbély Ádám
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!