Gőgös Zoltán a választási vereségről: Egyetlen programpontunk sem volt lefordítva a nép nyelvére

2022. április 26. 14:46

A volt szocialista politikus szerint mindenki értette, mi Orbán Viktor üzenete.

2022. április 26. 14:46
null

Interjút közölt a 24.hu Gőgös Zoltánnal, az MSZP egykori elnökhelyettesével, korábbi agrárállamtitkárral. Megkérdezték tőle, okozhatta-e a háború a baloldal súlyos vereségét az április 3-i választáson. 

„Dehogyis, csak ez fordította át megalázóvá. De nem voltak például rövid, ütős bemondásaink sem” – válaszolta Gőgös, hozzátéve:

Egyetlen programpontunk sem volt lefordítva a nép nyelvére, márpedig aki érti ezt a nyelvet, az uralja is a népet”

– fogalmazott, majd Orbánt először Horn Gyulához, majd Kádár Jánoshoz hasonlította abban, hogy a fenti elvet mindhárman értették. „Szerintem Kádárt a nyolcvanas évek elején még akkor is megválasztották volna kétharmaddal, ha nem diktatúra, hanem demokrácia lett volna” – fogalmazott. 

„Orbán nyolc éve a rezsicsökkentéssel, négy éve a migránsozással, most a háború és békével kampányolt. Mindenki értette, mi az üzenet.

Mi meg jöttünk az egyébként nagyon fontos svájci indexálással, miközben az emberek többségének fogalma sem volt, miről beszélünk”

– fogalmazott. 

Az MSZP morális hibája

Gőgös Zoltánt megkérdezték arról is, mit szól az MSZP mostani „vergődéséhez”. Leszögezte: nem fog kilépni a pártból, de soha többé nem fog vállalni tisztséget.

Ettől függetlenül morális hibának tartom, hogy a választás éjszakáján a társelnökök nem ajánlották fel a lemondásukat”

– húzta alá. 

Elmondta azt is: szívesen látná az új vezetésben „a sikeres polgármestereinket, önkormányzati erős embereinket, például Nemény Andrást, Őrsi Gergelyt, Szitka Pétert, Márton Rolandot vagy Huszár Mátét”.

Nyitókép: MTI / Krizsán Csaba

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. április 26. 22:53
"Recept viszont nincs, ha jól értem. Én legalábbis nem ismerem." Ha Gőgös nem tudja, akkor valószínűleg senki sem tudja. Ha senki sem ismeri a titokzatos felemelkedés, jólét, Kánaán, szellemi szabadság stb receptjét, akkor miért is akarják megragadni a hatalmat? Mit akarnak kezdeni vele? "ha nem lesz egy látványos gazdasági fejreállás, a politikai helyzet aligha tud érdemben változni. Ezért szurkol? Isten ments! Dehogy kívánom, hogy az országnak rossz legyen. Egy gazdasági válság számos társadalmi rétegnek okozna nagyon súlyos problémákat. Egyetlen politikus, egyetlen józan ember sem akarhatja ezt. Persze látom, hogy van egy olyan értelmiségi kör, amely nagyon szurkol azért, hogy ne kapjunk az Európai Uniótól egy fillért se. Csak hát ezzel nem Orbán Viktorral meg az oligarcháival tolnának ki, hanem az átlagemberekkel, akik valamilyen szinten érintettek az elindított projektekben." Tehát az egyetlen, amivel a különböző pártok esetleg másképp gazdálkodhatnak (ha hozzájutnak) az a pénz; ennek a léte vagy nemléte határozhatja meg a politikai viszonyokat és csak a nemléte hozhatná helyzetbe az ellenzékieket, de ők vajon mit kezdenének a pénztelenséggel? Varázsolnának? Nyilván nem. Miért szurkolnak annak, hogy ne legyen pénz? Miért szurkolnak annak, hogy az emberek szenvedjenek? Miért bízzon bárki is olyan pártokban, akik annak szurkolnak, hogy az emberek nyomorogjanak?
ThunderDan
2022. április 26. 22:28
Helyesen: "Egyetlen programpontunk sem volt." (Azon kívül, hogy O1G.)
Tisza009
2022. április 26. 19:52
Nem lefordítva nem voltak, hanem nem voltak. A semmi meg magyarul úgy van, hogy semmi.
tetx
2022. április 26. 19:46
Ja az ostoba nép képtelen megérteni a ti magasröptű céljaitokat, programjaitokat... ostoba barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!