Fekete-Győr András „ultimátumot” adott a Fidesznek

2022. április 25. 11:47

A momentumos politikus nyílt levelet írt a Fidesz frakcióvezetőjének, Kocsis Máténak.

2022. április 25. 11:47
null

„Tisztelt Kocsis Máté frakcióvezető! Április 3-án közel kétmillió magyar ember szavazott arra, hogy a nemzeti összefogás pártjai őket képviseljék a törvényhozásban” – kezdi üzenetét a momentumos politikus. 

Fekete-Győr azt írta a Fidesz frakcióvezetőjének, hogy „Önök az elmúlt 12 évet azzal töltötték, hogy

Az Ön frakciójának köszönhető, hogy az ország ügyeiről szóló érdemi viták helyett mára nagyrészt Kövér László büntetéseiről és tehetetlen ellenzéki képviselők performanszairól szól az Országgyűlés munkája. Ahol számos, a nemzet jövőjét meghatározó nagy kérdés dőlt el, mára a miniszterelnök hatalmi céljainak egyszerű kiszolgálójává vált, amihez Ön és a frakciójához tartozó, semmilyen egyéni mozgástérrel nem rendelkező képviselők örömmel asszisztálnak”.

Ezután hozzátette: „A parlament munkájának kiüresítésén túl pedig a választások kiüresítése is az Önök felelőssége: a Fidesz-frakciónak köszönhető, hogy jó ideje nem beszélhetünk tiszta választásokról Magyarországon. Többek között az is Önöknek köszönhető, hogy a Médiatanács a demokratikus nyilvánosság működésének biztosítása helyett

„A Momentum megválasztott frakcióvezetőjeként az a határozott álláspontom, hogy az ellenzéknek nincs helye a parlamenti alakuló ülésen, nem szentesítheti szimbolikusan sem a választások tiszta és demokratikus voltát” – fogalmazott a baloldali politikus.

Az ellenzéki előválasztáson nagyot bukó momentumos politikus ezt követően 

 ultimátumot” adott a Fidesznek.

Elmondta, hogy a Momentum akkor vesz részt az alakuló ülésen és az érdemi parlamenti munkában, ha teljesülnek az alábbi feltételek:

  • A mindenkori kormánypártok a mindenkori ellenzéki pártokkal egyetértésben változtathassák meg a választási törvényeket, illetve az önkormányzatok hatásköréről és választásáról szóló jogszabályokat;
  • A közmédia élére a parlamenti pártok konszenzussal válasszanak vezetőket, így biztosítva a közmédia valóban független és pártatlan működését;
  • Az országgyűlési képviselők kapják vissza az állami szervek ellenőrzéséhez szükséges jogosítványaikat;
  • Kezdődjön meg egy a választások tisztaságát garantáló, valamint a választási kampány során elkölthető pénzekről szóló új jogszabály közös kidolgozása;
  • Induljon valódi párbeszéd a kormány és a szakmai érdekképviseletek között, induljanak háromoldalú tárgyalások a sztrájkjogról (kormányoldal, ellenzék, reprezentatív szakszervezetek)

Nyitókép: Facebook

Összesen 322 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ato boldizsár
2022. április 26. 17:43
Már az első követelése nagyon elmés: "A mindenkori kormánypártok a mindenkori ellenzéki pártokkal egyetértésben változtathassák meg a választási törvényeket,....stb. " - és ugyan ez mitől ne teljesülhetett volna eddig is, Koncsita? Ez így volt és van jelenleg is. Tessék benyújtani a módosítót, tessék megvitatni, aztán ha lesz egyetértés, akkor meg lesz változtva. Hol itt a problém?? Ja hogy olyan suttyó hülyeségeket tudtok csak követelni, amit a kormányoldal nem tud elfogadni? Hát azt hiszem ,ez kölcsönös.
Gonosz János
2022. április 26. 13:40
Mert, ha nem akkor eltakarod a válladdal a napot oszt fuccs a napelem atomerőműnek????
SyncBaer
2022. április 26. 12:00
A futóverseny válogatójában, a vigaszág 5. helyezettje (a hatból) beszól, hogy mikor, milyen feltételekkel hajlandó részt venni a következő versenyen. Nagyon jó, nagyon hatásos! Mindenki bólogat... Vagy mégsem?
misi53
2022. április 26. 10:45
Ezeknél kötelező az ortopéd fejforma ,feketegyőr marabu Gyurcsány, zajosmárki stb !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!