Autósok: Ellehetetleníti az életet a rakpart végleges lezárása

2022. április 29. 13:05

A Magyar Autóklub (MAK) elutasítja az észak-déli közlekedési folyosóként használt Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszának végleges lezárását, a rakparti forgalom elterelését.

2022. április 29. 13:05
null

A MAK ugyan egyetért az élhető, zöld város koncepcióval, és szükségesnek tartja a forgalom csillapítását a belső kerületekben, ám nem ért egyet a „visszaadjuk a Duna partot a budapestieknek retorikával”, mert a többségük autót használó polgár – tartalmazza a közlemény.

Ebben a helyzetben az autóklub szerint valódi szakmai-társadalmi vita, egyeztetés szükséges – tették hozzá. Mint írták: az autóklubot és az autós közvéleményt meglepetésként érte a főpolgármesternek a pesti alsó rakpart lezárását, megszakítását célzó bejelentése.

Ezért a MAK felvette a kapcsolatot a Fővárosi Önkormányzattal és egyedüli autózással foglalkozó szervezetként részt vett azon az április 25-én megtartott egyeztetésen, ahol nem közeledtek egymáshoz az álláspontok – ismertették. A szervezet álláspontja szerint „ötletelés helyett” stratégiai tervezés szükséges, amelynek során meg kell vizsgálni a rakparti forgalom felszín alatti elvezetésének a lehetőségét is.

Továbbá, nem halasztható a P+R parkolók építése és az elővárosi közlekedés fejlesztése sem – olvasható a közleményben. „Hisszük, hogy Budapestet egyszerre lehet zöldebbé, barátságosabbá és működőképesebbé tenni anélkül, hogy egyes közlekedői csoportokat, nevesítve az autósokat ellehetetlenítenék” – fogalmazott a Magyar Autóklub.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darling
2022. május 01. 00:11
csak semmi panasz, nyafogás - lesz ennél még rosszabb is! Kamu G. a 2.-ik ciklusában kibontakoztatja tehetségét és gyalog fogunk járni, mégpedig önszántunkból!
Pathfinder76
2022. április 30. 23:32
A rakpartról kitiltja az autósokat,de a Dunán vígan tolonganak a füstokádó hajók...
NTLLK
2022. április 30. 13:54
"Ellehetetleníti az életet a rakpart végleges lezárása" Dehát ez a cél, fiúk-lányok! Szavazzatok legközelebb megint Karácsonyra! Mert az is látszik, hogy semmiből nem tanultok. Butapest!
masikhozzaszolo
2022. április 30. 09:24
Ellehetetlenítik az autók a plázson való sütkérezésemet. Egyébként a kiskerekű villanyrollert javaslanám a homokban, az erőt ad. Attól nő a karizma. Nem is kell akku bele. És aki bírja tolni, kormányozni is megtanul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik