Márki-Zay: Az „illiberális Putyin-frakció” nem látszik összejönni Orbánnak

2022. március 01. 20:52

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor eddig minden háborút elveszített, de az új vezetés elhozza majd a „szeretet hatalmát”.

2022. március 01. 20:52
null

Az ellenzék az orosz többségi tulajdonú Nemzetközi Beruházási Bank és Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen szervezett tüntetést kedden. Az Index beszámolója szerint az eseményen felszólalt Márki-Zay Péter is, aki arról beszélt:

„Ukrajnában valódi háború van, de a magyar kormány az elmúlt 12 évben mindig háborúzott valaki ellen, a háborús retorikát megszoktuk. Orbán Viktor minden háborút elveszített: az első az államadósság elleni volt, később a nyugdíjakat védte, de háromezer milliárd forint nyugdíjvagyon bánta ezt” – hangsúlyozta beszédében.

„Orbán mindig kiszolgálta Putyint” 

Márki-Zay Péter beszélt arról is, hogy benzinkutasok mennek tönkre, és az árstoppal nem lehet védekezni az infláció ellen, ezért ezt a harcot is elveszítette Orbán Viktor.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor a kommunikáció ellenére migránsokat engedett az országba. Márki-Zay Péter az európai politikára kitérve elmondta: az „illiberális Putyin-frakció” nem látszik összejönni Orbánnak, annak ellenére, hogy „Putyin-bérencekkel” megpróbálták összehozni, ezért ez a harca is elbukott a kormányfőnek, viszont a koronavírus elleni háború járt a legtragikusabb következménnyel.

„Orbán Viktor igenis felelős azért, ami ma Ukrajnában megy, hiszen Putyin bérenceként mindig kiszolgálta Putyint” – jelentette ki. Márki-Zay Péter úgy látja, hogy megfontolt, komoly vezetés kell Magyarországnak,

a háborúval szemben béke, a béke kultúrája, a szeretet hatalma.

„Mi nem fogjuk ukrán vérrel az égre festeni, hogy Orbán, takarodj! A háborúból nem csinálunk politikát. Április 3-át nem lehet ukrán életekkel mérni. A mi szabadságunk nem mérhető ahhoz, ami most Ukrajnában zajlik. Minden olyan lépést, amit Orbán helyesen tesz, el fogjuk ismerni” – fogalmazott. A miniszterelnök-jelölt

arra kérte Orbán Viktort, hogy fejezze be a hintapolitikát, Magyarország végérvényesen kössön ki nyugaton.

Szijjártó Péter küldje vissza a kitüntetését

Márki-Zay Péter azt is kifejtette: Orbán Viktor először mindenben Putyin pártján állt, aztán csak kijelentette, hogy az orosz elnök agresszor, majd megszavazta az uniós szankciókat is. 33 év után maga is azt mondja, hogy ruszkik, haza, miközben Putyint szolgálta – jegyezte meg az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Márki-Zay Péter szerint még két fontos követelést kell teljesítenie a kormánynak: 

Szijjártó Péter küldje vissza a kitüntetését Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek, illetve a közmédia ne folytasson oroszpropagandát.

Utóbbi miatt vasárnap ismét tiltakozni fognak az MTVA székházánál. Azt is mondta, hogy nem Orbán Viktor, hanem kizárólag a NATO és az uniós tagság védi Magyarországot.

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. március 02. 08:09
Makizaj a csúcspéldánya a "keresztény konzervatív, aki liberális" fajtának.
Frutti
2022. március 02. 07:56
MÁRKIVAL (alias Köpőpetivel) AZ A BAJ, HOGY ANNYIRA SÖTÉT ÉS GONOSZ, HOGY FEL SEM FOGJA A HÁBORÚS HELYZETET, ANNYIRA EL VAN FOGLALVA ORBÁN CSÉPLÉSÉVEL, HOGY MÉG A HÁBORÚT, EMBEREK HALÁLÁT, SZENVEDÉSÉT IS VÁLASZTÁSI ÉRDEKEINEK MEGFELELŐEN "HASZNOSÍTJA"! UTOLSÓ GAZEMBER!
wasserwoman
2022. március 02. 07:45
fegyvereket és katonákat küldök,nem bánom,ha a magyar kiskatonák meghalnak - én a béke oldalán vagyok mondja ez a barom
Jason Bourne
2022. március 02. 07:39
"Márki-Zay Péter úgy látja, hogy megfontolt, komoly vezetés kell Magyarországnak," És ezt a megfontolt, komoly vezetőt saját magában látja ez a marha, aki két mondatot nem képes úgy kinyögni, hogy utána ne kelljen mentegetőznie, magyarázkodnia. Bohózat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!