Márki-Zay: Engem nem törnek le a közvélemény-kutatási eredmények

2022. március 15. 17:15

Ezt azzal indokolta, hogy még sosem hozták ki győztesnek a kutatások, pedig választást sem veszített még el. Márki-Zay azt kérte, a 3 hét alatt mindenki győzzön meg 3 embert, hogy váltsák le a kormányt, és akkor kétharmaddal nyer az ellenzék.

2022. március 15. 17:15
null

„Nagygyűlést” tartott március 15. alkalmából a baloldal, amelyen többek között Donald Tusk is felszólalt Márki-Zay előtt. Az Európai Néppárt lengyel elnöke, az Európai Tanács korábbi elnöke, lengyel ellenzéki politikus lengyelül beszélt, de szinkrontolmács fordította.

„Ma önökkel vagyok, mert lengyel vagyok. Számunkra és az önök számára az olyan szavak, mint szabadság és szolidaritás, nem üres szlogenek. Együtt voltunk 1956 októberében. Együtt voltunk, amikor 1980-ban Lengyelországban megszületett a Szolidaritás. És együtt voltunk 1989-ben is, amikor nemzeteink megszabadították magukat a szovjetek nyomásától. A szabadság és a szolidaritás szó dübörgött itt, Budapesten 1848-ban is. Jól emlékszünk, hogy tegnap volt a születésnapja Bem József tábornoknak. Nagyon határozottan mondom, hogy ha élne Bem József tábornok, önökkel lenne itt ma, és nem Budapest másik helyszínén” – mondta. 

Donald Tusk az orosz–ukrán háborúról is szót ejtett, a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta. Ukrajna szuverenitása mellett sokkal nagyobb a tét a lengyel politikus szerint: Lengyelország és Magyarország szabadsága és egész Európa a tét.

„Egyetlen tisztességes és becsületes embernek sem lehet kétsége, hogy melyik oldalra áll ebben a küzdelemben. Ezért van, hogy az április 3-i választások eredménye egész Európa számára és az ukrán népnek is nagyon fontos. Amikor a szabad világ, a Nyugat ébredezik letargikus álmából, egyértelművé kell tenni: nem lehet belemenni politikai üzletekbe. Orbán Viktor és csapata megdolgozott azért, hogy Putyin-pártiként könyveljék el egész Európában. Ez a háború nem csak ukrán földön zajlik, egész Európában; a tét Európa jövője” – fogalmazott. Szerinte mindenhol el kell mondani, Brüsszeltől Varsón át Budapestig, hogy „nem akarjuk Putyint Európában”.

Márki-Zay vs. közvélemény-kutatások

A baloldal miniszterelnök-jelöltje arról beszélt: harminchárom évvel a rendszerváltás után „már nem egy nép vagyunk a világ számára, hanem egyetlen arc vagyunk, mert Orbán Viktor kisajátított minket immár tizenkét éve” – mondta Márky-Zay. „Ez az ember jeleníti meg a világban  a népet, nemzetünket,  és ő viszi vásárra a bőrünket. Ő az, aki jogot formál arra, hogy megmondja, ki része a nemzetnek, és ki nem” – fogalmazott.

Márki-Zay Péter gyűlölködő pártnak nevezte a Fideszt, Orbán Viktort pedig egy „minden háborújába belebukott zsarnoknak”.Závecz-féle kutatásra kitérve hozzátette: őt nem törik le a kutatási eredmények, hiszen még sosem nyert közvélemény-kutatást, ugyanakkor választást még nem veszített el. Húsz nap van még április 3-ig, elevenítette fel a miniszterelnök-jelölt, és arra kérte a tömeget, hogy mindenki győzzön meg három embert, és akkor kétharmaddal válthatják le a kormányt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. március 16. 17:35
Kari Gerit közvéleménykutatási eredményekre hivatkozva verte át. Akkor számítottak a felmérési adatok, most már nem ............
Lajoss
2022. március 16. 15:28
Vége a csüngőhasú tolvaj államának! Hajrá,MZP! :)
kitiltott
2022. március 16. 05:34
Lehet strucc politikát játszani csak nem érdemes :)
kitiltott
2022. március 16. 01:12
A reményhal még utoljára..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!