Magyarország ukrajnai nagykövetsége tiltakozik az ukrán miniszterelnök-helyettes kijelentéseivel szemben

2022. március 24. 08:18

Irina Verescsuk többek között azt írta egy bejegyzésében, hogy a magyar vezetés talán már Kárpátaljáról álmodozik.

2022. március 24. 08:18
null

A kijevi magyar nagykövetség Facebook-bejegyzésben reagált Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes szavaira, miszerint Magyarország az orosz gáz miatt támadja hátba Ukrajnát, illetve, hogy a magyar vezetés talán már némán Kárpátaljáról álmodozik.

„Magyarország ukrajnai nagykövetsége meglepődve és megdöbbenve olvasta Irina Vereshuk ukrán miniszterelnök-helyettes 2022 március 22-i posztjának sorait a Facebookon, amelyet később széles körben idézett és kommentált az ukrán média” – olvasható a bejegyzésben. A poszt szerint 

Verescsuk következtetései nemcsak teljesen hamisak és alaptalanok, hanem egyenesen sértőek is. 

A nagykövetség szomorúnak tartja, hogy ezek között a találgatások között – nem először – Kárpátalja és az ott élő magyarok is szerepelnek. A bejegyzésben felsorolják, hogy a háború kezdete óta eddig Magyarország milyen segítséget nyújtott Ukrajnának:

„- Magyarország a háború kezdete óta 641 775 ukrajnai menekültet fogadott be, gondozott és nyújtott segítséget, és ez a szám naponta növekszik;

- a magyar állampolgárok önkéntes adományainak és a Magyarország kormánya által biztosított forrásoknak köszönhetően állami szervek és humanitárius szervezetek több tízmillió euró értékű 5000 tonna segélyt és adományt biztosítottak Ukrajnának;

- Magyarország továbbra is támogat minden szankciót, amelyet a nemzetközi közösség az agresszor állammal szemben bevezet;

- Magyarország támogatja Ukrajna uniós jelölti státuszának megadását;

- Magyarország energiaellátással járul hozzá Ukrajna életének megőrzéséhez”

– írják a bejegyzésben.

Nyitókép: Facebook

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2022. március 25. 07:07
Teljesen alkalmatlanok vagytok arra, hogy ország legyetek. Csak azért hagyjuk meg nektek a maradék Ukrajnát, mert nem akarunk belőletek ide milliókat. Ilyen emberekből nem.
Aragorn
2022. március 25. 01:20
Magyarázkodni? Mentegetőzni? Tényekkel érvelve válaszolni? Ennek a tyúknak?! Inkább egy klasszikust idéznék: Lószart, mama!
virgo
2022. március 24. 18:15
A mandinál se ismeri senki a cirill betűket? VERESUK!!!!!
Mag Ányos
2022. március 24. 16:25
Láttam már csinosabb nőimitátort.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!