Az ukrán miniszterelnök-helyettes szerint Magyarország az orosz gáz miatt támadja hátba őket

2022. március 22. 20:09

Majd azt is felveti, hogy a magyar vezetés talán már némán Kárpátaljáról álmodozik.

2022. március 22. 20:09
null

Iryna Vereshchuk hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztjában állt bele a magyar vezetésbe, amiért Magyarország nem támogatja a szankciókat, nem ad fegyvert és nem engedélyezi más országokból származó fegyverkészletek területén való átszállítását.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes szerint Magyarország ezzel gyakorlatilag mindenre nemet mond, ami segítené őket az oroszokkal szemben vívott háborúban. Vereshchuk álláspontja szerint nagyon kicsi a különbség Budapest hivatalos retorikája és egy nyíltan oroszbarát álláspont között. Az okokat keresve bejegyzésében úgy fogalmaz:

„Miért? Ez azért van, mert kedvezménnyel akarják az orosz gázt? Vagy talán azért, mert némán Kárpátaljánkról álmodoznak? Mi lesz a magyar emberekkel? Ők fognak hátba szúrni minket, miközben ilyen nehéz helyzetben vagyunk? Magyarországnak csak a jobb oldalra kellene állnia, a civilizált világ oldalára” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: YouTube

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 668 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2022. május 03. 08:51
"Magyarországnak csak a jobb oldalra kellene állnia, a civilizált világ oldalára” – olvasható a bejegyzésben." Ott áll.
polárüveg
2022. március 24. 08:06
Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Asszonynak ajánlott Cavinton memóriajavítót szedni: az ukrán menekültek magyarországi ellátását, Kárpátalja teljes ukrán és magyar lakosságának, menekültjeinek ellátását, segítését hátbatámadásnak vélni azért érdekes. Merthogy valójában az Ukrajnát mindenben segítő Magyarországot szúrta hátba a Kárpátalján őshonos magyar kisebbség jogfosztásával, vegzálásával. Sőt, bűnbakká tételével. Ezután fordulhattak elő magyarok elleni fenyegetés, halállisták. Ráadásul az utóbbi időben katonai és politikai fenyegetések Magyarország ellen nyíltan és nyilvánosan elhagzottak, azokat vissza nem vonták, a fenyegető a posztjaikon maradhattak. A hazug magyarellenes vádaskodásoknak súlyos oka van. AZ UKRÁN ELIT NEM SEGÍTŐ BARÁTKÉNT, HANEM "PIMASZ" ELLENSÉGKÉNT TEKINT MAGYARORSZÁGRA. Ugyanis ők megírt forgatókönyvből játszanak: a magyar kisebbséggel akarják háborúba rántani Magyarországot az európai háborút kiprovokálók tervei szerint. Nem félnek Istentől, mert a kataklizmák elmaradtak eddig. Isten óvja az ukrán népet, adjon nekik tisztánlátást, békét, Istennek tetsző törekvéseket!
Mészáros a stróman
2022. március 23. 22:33
Nagyon igaza van a néninek. Olvastam az egészet Egy sor nem tetszik csak, amelyikben magyar népről beszél, a patkánykormány vagy a patkánykormány támogatói helyett. Kormány és nép közötti egyenlőségjelet tenni ... ez olyan fideszes dolog. A sok nari szektás oda jutott, hogy egy csónakban szurkol a ruszkiknak a komcsi Kubával, komcsi Észak-Koreával, komcsi vezetésű Venezuelával, iszlám fundamentalista Iránnal. A megszállók mellé álltak a megtámadott honvédőkkel szemben, azokkal a megszállókkal akik muszlim szíriai és muszlim líbiai zsoldosokkal fognak az ukránok ellen harcolni. Már 1849 és 1956 sem jelent nekik semmit.
thenesh
2022. március 23. 15:23
neonáci
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!