Cseh Katalin is fegyvereket szállítana Ukrajnába

2022. március 22. 09:00

A Momentum európai parlamenti képviselője is amellett kampányol, hogy Magyarország küldjön fegyvereket Ukrajnának.

2022. március 22. 09:00
null

„Február elsején írt Fekete-Győr András egy publicisztikát arról, hogy lehet, hogy ez nem lenne egy rossz gondolat, hogy a háborút amúgy fegyverekkel vívják” – így kezdte fegyverszállítás-párti érvelését március elsején, alig pár nappal az ukrán-orosz háború kitörését követően Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti (EP) képviselője.

Cseh Katalin: Ott kell állnunk Ukrajna mögött minden egyes lépésben, amit tenni akarnak

Hát mostanra Orbán Viktor annyira egyedül maradt ennek az ellenzésével, hogy szerintem nagyjából így az egész Európai Unióból (EU) alig van olyan ország, aki ezt mondja és a régióból biztos nincs. Szóval,

– mondta. A céges ügyekbe keveredő baloldali képviselő arra célozhatott ezzel, hogy Magyarországnak fegyvereket kellene szállítania Ukrajnának. Épp úgy, mint a momentumos párttársa mellett Márki-Zay Péter baloldali kormányfőjelölt, Potocskáné Kőrösi Anita Jobbik-alelnök, vagy a DK ugyancsak EP-képviselője, Rónai Sándor és az egykori honvédelmi miniszter, Juhász Ferenc.

Pár mondattal később Cseh Katalin ismét megerősítette a fegyverszállítás-párti érvelést azzal, hogy úgy fogalmazott: „Nekünk, európaiaknak ott kell állnunk Ukrajna mögött minden egyes lépésben, amit tenni akarnak.”

Miről beszélt a baloldal?

A hódmezővásárhelyi polgármester több alkalommal is azt mondta, hogy Magyarországnak fegyvereket kellene szállítania Ukrajnába, és ha a NATO úgy kívánja, akár magyar katonákat is háborúba kellene küldeni. „Nem engedi a fegyverszállításokat áthaladni magyar területen. Orbán azt hazudja, hogy ezzel veszélynek tenné ki Magyarországot (...)

– jelentette ki például egy nyíregyházi fórumon. Később tagadta kijelentéseit az ellenzéki kormányfőaspiráns – emlékeztetett a Mediaworks Hírcentrum –, de a kormányt is megvádolta azzal, hogy fegyvereket szállít. Egy múlt csütörtöki lakossági fórumon, Kiszomboron ismét visszatért a korábbiakhoz, mondván, hogy szerinte Magyarországnak kötelessége lenne fegyverekkel támogatni a háborúban Ukrajnát.

Potocskáné Kőrösi Anita úgyszintén egy lakossági fórumon mondta a következőket: „Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük. (…) Hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék. (...)

Mert ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta.”

Rónai Sándor így fogalmazott az ATV-ben: „Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek.” A Gyurcsány-párti EP-képviselő szerint ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot. Juhász Ferenc korábbi tárcavezető pedig két nappal a konfliktus kitörése után kérte számon a kormányt, hogy miért nem küld lőszereket Ukrajnába.

Nyitókép: Facebook

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kegyes urunk KaroIus
2022. március 25. 11:28
Ebbe nem kéne beleugatnod, idióta buta kurva.
zrx8
2022. március 25. 11:25
zajlik a "ki nyal mélyebbre az USA-nak" c. metélkedő
kovászos cipó
2022. március 24. 21:45
Ez se jött be, te hazaáruló szuka! Remélem, beledöglesz a gyúlöletedbe! Orbán Viktor: Érvényesült a magyar érdek a NATO-csúcson! Se fegyvereket, se katonákat nem küldünk Ukrajnába, légtérzár sem lesz, Magyarország védelme biztosított!
Lanter
2022. március 22. 22:29
Cseh katalin madame!! Apukád,anyukád és a teljes rokonságod harcoljon ukrajnáért azt kívánom az első fronton,a másodikon meg a támogatóid!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!