Potocskáné saját hozzátartozóit kímélné, de magyar katonákat kiküldené a háborúba

2022. március 17. 12:45

Szerinte azért kapják a fizetésüket a magyar katonák, hogy „ha a NATO hadba küldi, akkor felüljön a repülőre és elmenjen a háborúba."

2022. március 17. 12:45
null

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke, aki egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy magyar katonákat is a frontra küldene. Az országgyűlési képviselő és egyúttal jelölt múlt szombaton Ádándon a következő fejtegetésbe bocsátkozott, amit érdemes szó szerint idézni: „Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük (...) hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék (...).

Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mer' ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta”. 

Potocskáné szavait itt hallgathatja vissza:

A Jobbik alelnöke korábban úgy fogalmazott: „Nem a gyerekeinket meg az unokáinkat akarjuk a háborúba küldeni, hanem azokat a NATO-szerződés szerinti sorá… vagy milyen… hadköteles… hivatásos katonát, akinek ez a dolga.”

Mit akar Márki-Zay?

A baloldal miniszterelnök-jelöltje egy, a Partizánnak adott interjújában arra a felvetésre, hogy az ország vezetőjeként segítené-e Ukrajnát a háborús konfliktus megelőzésében, úgy felelt: „Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk.”

Gulyás Márton konkrétan rákérdezett a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől, hogy „akár katonai segítséget is biztosítanál-e?” A hódmezővásárhelyi polgármester először csak annyit mondott, hogyha nem „Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának”. A műsorvezető ismét rákérdezett: „Akár katonait is?”

Hát, hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.”

– fogalmazott Márki-Zay. 

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2022. március 19. 20:48
A helyes parancs: ...utánam.... Van aki szerint: ... előre...
roccobaba
2022. március 18. 08:37
Egy dolog a haza védelme ls másik dolog az esetleges NATO közelezettség teljesítése. Rengeteg hadiszakértö van itt. Most több, mint futball szakértő. Javaslom egy katonai továbbképző tanfolyam indítását. Politikusnak és okostojásoknsk egyaránt, a felesleges szószaporítás elkerülése végett.
Rizsa
2022. március 18. 02:35
A magyar katona a hazája védelmére esküszik Nem az Ukrajnájéra. Én is íg tettem A Magyar katonának is van családja gyereke. Nem csa ennek a libának . Erre gondolt Pocsékné nagysága ?
arcademacho
2022. március 17. 18:44
a nagy budos l.faszt a picsajaba epeszu magyar ember nem akar elmenni a ruszkik ellen a daraloba menjenek az amcsik es a nyugatiak, ha ennyire fontos az eletszinvonaluk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!