A lengyel sajtó is arról ír, hogyan feketítik be Soros György aktivistái Magyarországot és Lengyelországot

2022. február 08. 16:35

Andrej Nosko, aki korábban a Soros-féle Open Society Foundation egyik igazgatója volt, korábban beszélt arról, hogy Magyarország és Lengyelország ellen igaztalan, elfogult kampány zajlik.

2022. február 08. 16:35
null

Február negyedikén a lengyel állami hírcsatorna, a TVP Info és a Wpolityce.pl lengyel konzervatív portál is közölte azt a cikket, melyben Andrej Nosko arról beszél, hogyan uszítanak Magyarország és Lengyelország ellen Soros György aktivistái.

A Magyar Nemzet birtokába került videófelvételen Nosko azt mondja, hogy a nemzetközi tudósítások torzítanak Magyarországról és Lengyelországról. 

Úgy gondolom, hogy Magyarország és Lengyelország ügyeit összekapcsolni önmagában sem túl becsületes dolog.

A két országnak – ahogy a térség többi államának – megvannak a saját problémái, de ezek mind különbözőek. Ha például Lengyelországot és Magyarországot vesszük, akkor teljesen eltérő vezetői stílust, gazdasági struktúrát láthatunk, és más a kormányzatnak a civil társadalommal fenntartott viszonya is” – fogalmazott.

Fotó: Facebook.com/Andrej Nosko
Fotó: Facebook.com/Andrej Nosko

Felbérelt újságírók

„Több alkalommal magam is felbéreltem egy-egy újságírót, hogy népszerűsítse az ösztöndíjas think-tankek anyagait. Tehát nem volt túl kiegyenlített a játszma” – ismertette a kialakult körülményeket Andrej Nosko, aki úgy gondolja, a nyelv miatt is viszonylag könnyű félreértelmezni a magyarországi történéseket.

„Tudja, nem sok külföldi újságíró beszéli a magyart, így például az átlagemberekkel sem tudnak szóba elegyedni, de a helyi híreket sem tudják elolvasni. Ezt saját tapasztalataim alapján mondom, mivel ismertem több korábbi tudósítót, akik sem beszélni, sem olvasni nem tudtak magyarul. Ezért a többségük másodlagos forrásokra tud csak támaszkodni. Ezek a másodlagos források pedig ugyancsak erősen torzítanak, egyebek mellett a magyar kormány legitimitásával kapcsolatban” – tette hozzá az OSF korábbi igazgatója.

Andrej Nosko
A CEU-n politikatudományból doktorált férfi 2018-ig az Open Society Foundations (OSF), vagyis a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatójaként, majd első számú divízióvezetőjeként tevékenykedett. Ebben a tisztségében az Open Society Initiative európai részlegénél a think tankeknek megítélt ösztöndíjak harmadának az elosztását felügyelte. Tíz fő tartozott a közvetlen irányítása alá és évi 10 millió dolláros költségvetés felett diszponált. Nosko jelenleg a PILnet európai igazgatója Budapesten.

A CEU-n politikatudományból doktorált férfi 2018-ig az Open Society Foundations (OSF), vagyis a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatójaként, majd első számú divízióvezetőjeként tevékenykedett. Ebben a tisztségében az Open Society Initiative európai részlegénél a think tankeknek megítélt ösztöndíjak harmadának az elosztását felügyelte. Tíz fő tartozott a közvetlen irányítása alá és évi 10 millió dolláros költségvetés felett diszponált. Nosko jelenleg a PILnet európai igazgatója Budapesten.

Nyitókép: Olivier Hoslet / EPA / Pool / Anadolu Agency / AFP 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2022. február 09. 08:33
A vén szarházi, aljas gazember.
Salamander
2022. február 09. 05:33
Lassan ébredhetnénk, hogy Soros György csak egy kirakatfigura. Mögötte egyre láthatóbb módon kirajzolódik egy (rendszerint) rejtőzködni szerető csoport. Ennek a társaságnak a tagjait és erőteljes befolyását kellene most már felrajzolni. Nem hiszem, hogy sokan meglepődnének, ha ez a társaság (az USA titkosszolgálatát is uralva) számos nemzetbiztonsági kérdést is felvető befolyásolási akciót szervezett a világ számos országában. Ennek a tevékenységnek az egyik irányítója csak Soros úr, de a végrehajtás valódi szervezői a CIA különleges egységei. Ezért itt az idő, hogy a "jóemberkedő" filantróp mázat letépve benézzünk a színfalak mögé és leplezzük le az álszent (a magát haverkomának mutató) csoportok valódi szándékait. Semmi vesztenivalónk nincs, mert senkinek ne legyen illúziója: ha tehetik kapni fogunk a nyakunkba a vigyorgó filantrópéktól olyan háborút, esetleg egy "új trianont", hogy belesántulunk. Emlékezzünk Apponyi gróf szavaira: jól hangzottak, de a kutya sem hallgatta meg. Nem okos dolog az amerikai deepstate kivégzőosztagainak (Soros György és bandája) helyeslésére várakozni. Felesleges morális vitába bocsátkozni velük, mivel gyilkos szándékkal az életünkre, az egzisztenciánkra, a családunkra, a kultúránkra a mi Európánkra törnek. Ebben a helyzetben kit érdekel mi az erkölcsileg helyes szerintük: tudjuk mi azt jól.
bagira
2022. február 09. 04:15
Nyugati gazdag zsidóság a leköpött kommunistákkal szövetségre lépett mert segítségükkel tudja a keleti blokkot kirabolni élni belőlük gyarmatként kezelni . Kommunista még az öreganyját is árúba bocsájtja kapzsiság mértéktelen. Nincs nemzeti érzelme mindig oda tolakszik ahol nem kell dolgozni ,de mérhetetlen gazdagságra tesz szert hazaáruló . Élősködő hazaáruló kommunista réteg nyugat kezében fegyver eszköz háttérben pénzel tömi , senki se higgye el globalisták , minden fillérhez amit a néptől eltudnak lopni egyéni érdek fűződik . Érdekes euban zsidókat üldözik a zsidók a nem holokausztoznak nem rasszistáznak nem megbélyegeznek , hallgatva futnak . De a magyar földön hangoskodnak ahol védik támogatják őket .
bagira
2022. február 09. 03:42
Ezt a vén zsidót nem teszik el láb alól , mert az amerikai gazdag kommunista zsidóknak nagy hasznot hajt . Zsidó bármilyen háborús bűnt elkövetett vagy a zsidók ellen a zsidó társai elnézik . Bárki másról lenne szó már rég nem élne levadászták volna . Emlékezünk Németországban palesztinok zsidó sportolókat legyilkolták . Minden egyes elkövetőt levadászták felrobbantották lelőtték megtorolták , közben a világpolitikában Európában terrorista bölcső működik , zsidókat üldözik . Úgy tűnik Izrael csak az országán belül élő zsidókat tűzzel vassal védi , de a határon kívüli élőket már nem . Igaz az üldözötteket befogadja , de semmit se tesz az euban élőkért , betolakodó csürhe zsidó gyűlölő , németek ezeket előszeretettel befogadja ... Akkor ki is a rasszista ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!