Városháza-ügy: egy ingatlanfejlesztő szerint Karácsonyék el akarták adni a Városházát

2021. december 16. 12:48

Egy ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatot arról, hogy a fővárosi vagyonkezelő a főpolgármester tudtával, kiajánlotta értékesítésre a Városházát – jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője.

2021. december 16. 12:48
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

November elején robbant ki a Városháza-ügy, amely egyrészt a Fővárosi Önkormányzatnak is otthont adó épület tervezett eladásáról, másrészt egyéb, budapesti ingatlanok értékesítésével összefüggő, a fővárosban állítólagosan működő tízszázalékos jutalékos rendszerről szól.

Az ügy miatt felálló fővárosi vizsgálóbizottság szerdán meghallgatta a kiszivárgott felvételeken több alkalommal feltűnő Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) vezérigazgatóját, Barts J. Balázst, aki bár beismerte, hogy hibázott akkor, amikor a Városháza értékesítési szándékáról beszélt befektetőknek, arra nem volt mandátuma (erről részletesen IDE kattintva olvashat), az Anonymus által nyilvánosságra hozott felvételekhez viszont már nehezebben tudott kommentárt fűzni.

Egy csütörtöki sajtótájékoztatón Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője egy olyan levelet olvasott fel, amely árnyalja mind a baloldali városvezetés, mind a vagyonkezelő tegnap elhangzott állításait. A közjegyző által is hitelesített dokumentumban az áll,

A szerzőt 2021 májusában keresték meg, jómaga is részt vett ezen a találkozón, ahol befektetőket kerestek fővárosi ingatlanokra, így a Városházára is.

Barts J. ezeken a találkozókon azt is elmondta, az értékesítések Karácsony beleegyezésével történnek – áll a levélben, megemlítve, hogy a befektetők végül fenntartásokat fogalmaztak meg és elálltak vételi szándékuktól.

A levél szerzője egyelőre anonimitást kért, az ugyanakkor kiderült a dokumentumból, hogy azt egy ingatlantanácsadó jegyzi, és az abban szereplő állításokat hajlandó személyesen is megerősíteni a vizsgálóbizottság hétfői, december 20-i ülésén.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője kifejtette: miközben Karácsony Gergely azt bizonygatja, hogy nincsen Városháza-ügy, addig mi abban hiszünk, mindenkinek joga van tudni, mennyire hitelesek a felvételek. A levél eredeti példányát átadja a nyomozóhatóság részére.

A főpolgármester így reagált a nyilvánosságra hozott levélre: „Látom, megjött az utasítás a „központból” a fővárosi Fidesznek, értem is az okát, tényleg nincsenek jó napjai a miniszterelnök oligarcháinak. De ideje tudomásul venniük: Budapest nem lesz a Fidesz-oligarchák játszótere.”

Eközben a kiszivárgott felvételeken szintén beszélő volt kormányfő, Bajnai Gordon egy minap megjelent interjúban arról beszélt, hogy Gansperger Gyula „olyasmiről beszél, amiről fogalma sem lehet”. Gansperger „az átlagos Mediaworks-fogyasztó konspirációs elméleteit meséli rendületlenül”, amiket aztán az újságok bizonyítékként tálalnak. Az ex baloldali miniszterelnök azt nem említette, hogy nemrég úgy fogalmazott:

Gyula régi harcostársam, sokszor több mint a barátság, mi együtt küzdöttünk a barikádokon.”

Hogy Tarlós István volt főpolgármester miként reagált a Városháza-ügyre, utódja kommentárjaira, ITT olvashatják el.

***

Karácsony szerint kamubotrány, Márki-Zay fideszezik, Gyurcsány meg inkább fánkot süt – így kezeli az ellenzék a Városháza-ügyet.

Az ellenzék a Városháza-ügyben pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni. Összeomlott a baloldal kommunikációja a Városháza-ügyben. Bővebben is érdekel...

Az ellenzék a Városháza-ügyben pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni. Összeomlott a baloldal kommunikációja a Városháza-ügyben.

Nyitókép: Ficsor Márton / Mandiner 

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2021. december 22. 01:17
Ha jólértem, azért nem került eladásra a városháza, mert a vevő sokallta a 10%-os jutalékot. Azért ezt tisztáztam volna Kretén-Nóniusz Gáborral, mert ez így vérciki. (Persze az egész ügy nagyon égő - a mocskokra ráégő - helyzet).
gonterl
2021. december 19. 17:24
A legjobb védekezés a támadás. Eszerint nem a város, hanem az ország házát akarták eladni. Vevőként jelentkezhetett Putyin, vagy Soros. Ezek szerint nem jött össze az üzlet. Az egyiknek hiányzott a repülőtéri méret, a másiknak meg a nyilvánosság. Így ezek a házak megmaradtak nekünk, magyaroknak. Az egyiknek vannak hírközlő szervei, a másiknak nincsenek repülői.
Alcofrybas
2021. december 17. 10:36
Van bizonyítékom. Most, hogy ezt tisztáztuk, rátérhetünk a tárgyra. Ki a faszt érdekel? Téged érdekel? Iskolába jártál? Olvasni tudsz? Tehát akkor minek vádaskodnék? Eszembe se jutna. Szerncsétlen faszt mártsam be, hogy 20 százalékot kért, amikor 70-et is kérhetett volna. Sőt ez az elvárás? Azért keresztényi irgalom is van a világon. Megjegyzem, hogy 20 százalékot kért. Lehet, tévedek, de Fideszest nem akarok bajba keverni. Érted? Lehet, hogy elvakult Fideszes vagyok, felőlem átutalhatnák a Városházát e-mailen Marbellára, érted, teljesen oké, nem engem kell meggyőzni.
Alcofrybas
2021. december 17. 10:33
Van bizonyítékom. Most, hogy ezt tisztáztuk, rátérhetünk a tárgyra. Ki a fasz érdekel? Téged érdekel? Iskolába jártál? Olvasni tudsz? Tehát akkor minek vádakodnék? Eszembe se jutna. Megjegyzem, hogy 20 százalék? Lehet, tévedek, de Fideszest nem akarok bajba keverni. Érted? Lehet, hogy elvakult Fideszes vagyok, felőlem átutalhatnák a Városházát e-mailen Marbellára, érted, teljesen oké, nem engem kell meggyőzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!