A Telex megmagyarázza, miért nem volt kint a magyar zászló, amikor Macron a magyar baloldallal tárgyalt

2021. december 16. 10:00

Szerintük az informális találkozó protokolláris szabálya nem követelte meg a magyar zászlót. Mindezt névtelen, magas beosztású korábbi diplomaták mondták nekik.

2021. december 16. 10:00
null

Ahogy egy hétfői cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a francia elnök, Emmanuel Macron magyarországi látogatása során az ellenzéki pártok képviselőivel is találkozott. Cikkünkben akkor mi is megjegyeztük: a képek tanúsága szerint a találkozón csak a francia és az uniós zászló volt látható, a magyar nem. 

Beszámoltunk arról is, hogy a politikusok a francia nagykövet rezidenciáján találkoztak, nem sokkal korábban Emmanuel Macron a szlovák miniszterelnökkel, Eduard Hegerrel találkozott szintén a rezidenciában.

Ezen találkozó helyszínén már három zászló volt, a szlovák, az uniós és a francia. 

Magas beosztású, névtelen diplomaták szerint ez normális

„Magyar zászló nincs a képen – erre csapott le a kormánypárti Mandiner, majd a Bors de a megállapítás ugyanígy bekerült kormányközeli KESMA-hoz tartozó megyei lapok közé is” – reagált cikkében a Telex, amely később kifejti:

„Kétségtelen, hogy a francia nagykövet Csaba utca rezidenciáján a szlovák kormányfő látogatásakor kint volt a szlovák zászló is. A különbség azonban könnyen megfejthető: Eduard Heger kormányfő, így Szlovákia képviseletében jelent meg a találkozón. A protokoll itt előírja mindkét fél zászlaját. Márki-Zayék azonban nem kormányzati képviselőként voltak jelen, így az informális találkozó protokolláris szabálya nem is követelte volna meg a magyar zászlót

– tette világossá a Telexnek egy korábban magas beosztásban dolgozó egykori diplomata.

A lap szerint ugyanezt a diplomáciai protokoll szerinti szabályt erősítette meg „más, nemzetközi diplomáciai forrás is”.

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2021. december 18. 00:32
Nem Magyarországot képviselték és ez így is van jól. Maradjon is így.
Saksafar
2021. december 17. 11:01
Ez az írás zseniális! https://vasarnap.hu/2021/12/16/ungvary-zsolt-titkos-talalkozo-a-kovetsegen-kiszivargott-reszletek/
syphax
2021. december 17. 08:23
A fönti "logika" (diplomáciás logika!) alapján kérdezem: amikor a tót min. elnökkel dumált a makron manó, akkor ugye FOTELBEN ÜLTEK ÉS NEM HOLMI ELKOSZHADT SEZLONYON?MER'HOGY ARRA ASSZTAT íRJA ELŐ A MAGOS DIPLOMÁCIJA..VAGY MI A TÚRÓT? ÉS--GONDOLOM.-- MAKRONOVÁ IS OTTAN VÓT', MER" ILYENKOR A 'ZASSZONYT IS illik hozni? Vagy ez nem előírás--amúgy magas diplomáciaová-ilag...?
nagykutya
2021. december 16. 19:12
Nem értem ezt a felháborodást! Ok nem magyar érdekeket képviseltek, így nem illik a magyar zászló. Na de akkor milyen érdekeket képviseltek ?? Na , erre válaszoljatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!