Spanyolországban megkezdték a gyerekek vakcinálását

2021. december 16. 08:11

A gyerekek oltási kampánya mintegy 3,3 millió kiskorút érint.

2021. december 16. 08:11
null

Spanyolországban felgyorsították a koronavírus elleni oltási kampányt a közelgő ünnepi időszakra tekintettel, bővítették a harmadik, emlékeztető oltásra jogosultak körét, és elindították az 5-11 év közötti gyermekek oltását – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Carolina Darias spanyol egészségügyi miniszter.

Elmondta, hogy a gyerekek oltási kampánya mintegy 3,3 millió kiskorút érint. Az emlékeztető oltással kapcsolatban kiemelte, hogy míg korábban a harmadik vakcinadózist csak az egészségügyi dolgozók, a veszélyeztetett csoportokhoz tartozók és a 60 évesek és ennél idősebbek vehették fel,

most már 50 éves kortól is kérhető a harmadik oltást.

Leszögezte, hogy az oltási kampány felgyorsítására elsősorban az ünnepek miatt van szükség, csökkentendő a társadalmi érintkezés veszélyeit.

Spanyolországban meglehetősen nagy társadalmi támogatottsága van az oltásnak, hivatalos adatok szerint a 12 évesnél idősebbek csaknem 90 százaléka teljesen oltott.

(MTI) 

Nyitóképünk illusztráció, fotó: MTI/Vajda János

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. december 16. 11:08
gyerekáldozat szagja van az egésznek... Dr Robert Malone, creator of the mRNA technology https://www.bitchute.com/embed/5MOBRW2QkjY3/
Vainamoinen
2021. december 16. 09:08
Nagyon helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!