Galla Miklósnál tarthatja Karinthy-gyűrűjét Laár András

2021. december 09. 16:52

Legalábbis felajánlja neki, hogy ha akarja, legyen nála, és ő hordja.

2021. december 09. 16:52
null

Mint arról beszámoltunk, Laár András humorista, a L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító és jelenlegi tagja kapta idén a Karinthy-gyűrűt.

Laár a hirado.hu-nak adott interjújában azt mondta, „Karinthytól kapta a humorbeavatást”, és beteljesedésként éli meg a gyűrű átvételét, mert Karinthy szelleme fémjelezte humorát. Azzal kapcsolatban, hogy hol tartja majd a gyűrűt, a humorista közölte: nem ragaszkodik a gyűrű konkrét fizikai valójához, így lehet, hogy Galla Miklósnál fogja tartani. Mint mondta: felajánlja neki, hogy ha akarja, legyen nála, hordja ő.

Az MTVA júniusban úgy döntött, hogy nem adják oda a Karinthy-gyűrűt Galla Miklósnak. Az indoklásban azt írták, „Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.” Galla Miklós ezután több nyílt levelet is írt, többek között Orbán Viktornak és Áder Jánosnak is.

Nyitókép: MTI / Kallos Bea

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monongahela
2021. december 10. 12:01
Ő dolga.
annamanna
2021. december 09. 22:39
A KOMPLETT L'ART POUR L'ART TÁRSULATOT KELLETT VOLNA DÍJAZNI MÁR RÉGESRÉG. MINDEGYIKÜKET, TÁRSULATILAG. Nagyon gáz ez így. Hja, és az Irigy Hónaljmirigyeseket is, kompletten, társulatilag, már ők is rég kiérdemelték, mert letettek annyit a magyar humor asztalára, hogy bőven rászolgáltak. A Heti hetes tagjai már mind kaptak, egyenként ráadásul, talán Hernádi Judit kivételével. Ez viccnek jó, mert valóságnak rossz volna....
Welszibard
2021. december 09. 21:52
Nevetséges a Galla pitiánersége. Egy kitüntetés nem ruházható át, mert az nem ő kapta. Azonkívül Laár is elismeri, hogy azt nem exhibicionista tevékenységért adják. Laárnak nincs joga továbbadni azt (erre még Galla múltbeli érdemei sem jogosítják fel), legfeljebb visszautasíthatja a Karinthy-gyűrűt, ha nem ért vele egyet, vagy szétoszthatja az érte kapott pénz, mint egykor Öveges professzor tette a cigányokkal.
kozmosz
2021. december 09. 21:50
Ez buzinak néz ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!