Galla Miklós mégsem kapja meg a Karinthy-gyűrűt

2021. június 11. 12:05

Szerdán arról tájékoztatták a humoristát, hogy visszavonják tőle a díjat, mert nem méltó rá.

2021. június 11. 12:05
null

Galla Miklóst ez év februárjában értesítette az MTVA, hogy idén ő kapja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó humoristáknak odaítélt elismerést, a Karinthy-gyűrűt. Galla Miklós állítása szerint csütörtökön újabb e-mait kapott az illetékes MTVA-tól, egész pontosan Dobos Menyhérttől, az elismerést alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától – írja az Index.

Ebben az áll: „Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.”

Galla az Indexnek elmondta, MTVA-beli informátora arról tájékoztatta, valójában arról van szó, hogy politikai berkekben az az álhír terjed, miszerint csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához. Erről a humorista azt mondta, „teljes fikció”, és hogy „semmilyen kommunikáció nem zajlott a mozgalom és köztem”.

A Nyugat írójáról és nagy humoristájáról elnevezett Karinthy-gyűrűt 1975 óta minden évben, június 25-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján osztják ki a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak. Alapítója és adományozója a Magyar Rádió elnöke, ma már ennek utóda, az MTVA. A gyűrűt tavaly Scherer Péter színész, 2019-ben Bagi Iván és Nacsa Olivér kapta.

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs  

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik