Galla Miklós mégsem kapja meg a Karinthy-gyűrűt

2021. június 11. 12:05

Szerdán arról tájékoztatták a humoristát, hogy visszavonják tőle a díjat, mert nem méltó rá.

2021. június 11. 12:05
null

Galla Miklóst ez év februárjában értesítette az MTVA, hogy idén ő kapja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó humoristáknak odaítélt elismerést, a Karinthy-gyűrűt. Galla Miklós állítása szerint csütörtökön újabb e-mait kapott az illetékes MTVA-tól, egész pontosan Dobos Menyhérttől, az elismerést alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától – írja az Index.

Ebben az áll: „Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.”

Galla az Indexnek elmondta, MTVA-beli informátora arról tájékoztatta, valójában arról van szó, hogy politikai berkekben az az álhír terjed, miszerint csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához. Erről a humorista azt mondta, „teljes fikció”, és hogy „semmilyen kommunikáció nem zajlott a mozgalom és köztem”.

A Nyugat írójáról és nagy humoristájáról elnevezett Karinthy-gyűrűt 1975 óta minden évben, június 25-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján osztják ki a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak. Alapítója és adományozója a Magyar Rádió elnöke, ma már ennek utóda, az MTVA. A gyűrűt tavaly Scherer Péter színész, 2019-ben Bagi Iván és Nacsa Olivér kapta.

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs  

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. június 14. 09:18
OK, Galla meghibbant, elhiszem az itt kommentelőknek, én nem követem, fogalmam sincs, hogy igaz-e. De ezt nem tudta ELŐRE felmérni az MTVA???? Milyen szint ez, hogy utólag visszavonják? Beszarok.
bunko_jobbos
2021. június 14. 09:18
OK, Galla meghibbant, elhiszem az itt kommentelőknek, én nem követem, fogalmam sincs, hogy igaz-e. De ezt nem tudta ELŐRE felmérni az MTVA???? Milyen szint ez, hogy utólag visszavonják? Beszarok.
Esvány
2021. június 13. 20:14
Ehhez nem kell kommentár... Társulati állásfoglalás Alulírottak, a Kretén Színház színészei leszögezzük, hogy társulatunkat véleménykülönbség nélkül, egységesen megbotránkoztatta Galla Miklós előadásunkon tanúsított viselkedése. Különösen sérelmesnek tartjuk, hogy évtizedes ismeretségünk és munkakapcsolatunk ellenére Galla úr nem tartott minket méltónak arra, hogy terveibe előzetesen beavasson. Mi az ominózus „produkciót” nem láttuk, de nézőink egybehangzó véleménye szerint annak semmilyen művészi értéke nem volt. Nagyon sajnáljuk, hogy a pandémia után nagy energiákkal létrehozott első előadásunk ilyen méltatlan esemény miatt vész kárba. Bor László Csík Csaba Juhász Ottó Nagy-Rigler Renáta Pável Miklós
annamanna
2021. június 12. 10:16
Rá sem lehet ismerni: GM49 - Bélát itt ne keressék https://www.youtube.com/watch?v=zXhpQ3Jcj-A&list=RDEMYTulLi4KZe6ICmBakCKHqQ&start_radio=1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!