Karikó Katalin is megszólalt az új szupervariánsról

2021. november 27. 17:54

A biokémikus szerint két hét múlva kiderül, hogy hatékony-e az omikron-variáns ellen a jelenlegi vakcina.

2021. november 27. 17:54
null

Több vakcinagyártó cég, így a Pfizer is laboratóriumi vizsgálatokat folytat a Dél-Afrikában megjelent új, omikronnak nevezett koronavírus-variáns miatt.

Az ATV Híradóval Karikó Katalin írásban azt közölte:

A Pfizer egy esetleges új oltóanyag kifejlesztését az eddigi 100 napról 31 napra tudja csökkenteni.

Hozzátette: nem jelenthető ki, hogy a jelenlegi vakcina nem véd a koronavírus új variánsával szemben. Jelenleg azt nézik, hogy az oltottak megbetegszenek-e Dél-Afrikában.

Karikó tudatta: „egyelőre azt lehet tudni, hogy az az ember, aki Belgiumba repült és omikron variánst találtak a szervezetében, nem volt beoltva. Az az utas viszont oltott volt, aki Hongkongban karanténba került és pozitív lett tesztje, de arról nincs jelentés, hogy megbetegedett volna.” Mint fogalmazott, „most majd azt figyelik, hogy mi történik az oltottakkal és azokkal, akik nem kaptak oltást.”

Nyitókép: Ander Gillenea / AFP

Összesen 289 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
babangida
2021. november 28. 20:53
a zoltatlanok vegzálása az oltottak frusztrációijából ered
babangida
2021. november 28. 20:53
a zoltatlanok vegzálása az oltottak frusztrációijából ered
babangida
2021. november 28. 20:53
a zoltatlanok vegzálása az oltottak frusztrációijából támaszkodik
babangida
2021. november 28. 17:20
de akkor kerekítsük ki: a döntés ÖSSZES költségét is vállalja a döntés meghozója, oké? de mi is itt a döntés? A sötét sarokban: végeláthatatlan oltások sora, amelyek lehet hogy működnek, lehet hogy nem és maximum az esélyét csökkentik (?) egy kórházi kezelésnek (de a mellékhatások is valószínűsíthetők), az oltottak fertőznek és fertőződnek is v/s A világos sarokban: nem oltatók, akik nem kérnek a fentiekből, de nem veszélyeztetnek senkit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!