A baloldal mindig ugyanabba a folyóba lép

2021. november 19. 19:41

Hosszú ideig az egyesült ellenzék programjáról semmi egyebet nem lehetett tudni, csak azt, hogy ők nem a Fidesz és nem Orbán Viktor.

2021. november 19. 19:41
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt

„Most, hogy ezt a nagy igazságot talán már mindenki megértette és megemésztette, előkerült az első határozott megnyilatkozás arról, hogy mit szeretnének. Igaz, ez is alapvetően egy tagadásra épül, de a választópolgárok végre megtudhattak valami konkrétumot, mit hozna Márki-Zay kormányzása. Ami tehát biztos: megszűnne a rezsicsökkentés, a benzinár-befagyasztás és úgy általában a piaci törvényekkel szembemenő beavatkozások (pl. adócsökkentés), mert ezek populista felelőtlenségek, a rövidlátó népszerűség-hajhászás tipikus esetei.

Az Orbán-kormány immár 11 éve ilyen populista módon próbál kedvezni a lakosságnak, és érdekes módon nem csak választási években van nyugdíjprémium, rezsiutalvány, babakötvényre kiemelt kamat, újabb és újabb családtámogatási intézkedés vagy adócsökkentés. Ráadásul miután ezekkel a populista ígéretekkel megszerzik a kétharmadot, rendre újabb és újabb könnyítéseket találnak ki, ahelyett, hogy visszakoznának, mint Horn (mégse lett háromhatvanas kenyér), Medgyessy (a jóléti rendszerváltás véget ért) és Gyurcsány (hazudtunk reggel, éjjel meg este).

A baloldal a szenvedő lakosságot szereti, ezért tűrhetetlen, amit a Fidesz–KDNP tesz, amikor a jelenben próbál segíteni a fiataloknak, a családoknak, a nyugdíjasoknak, ezzel gyarapítva a nemzetet is, ami az egyének közössége. A baloldal mindig a jövőbe helyezte a jólétet. Majd az ötéves terv végére, majd a felszabadulás századik évfordulójára, majd a kommunizmusban eljön a Kánaán. Csak ezt bírjuk ki, utána jobb lesz. Még húzzuk meg a nadrágszíjat, hogy majd egyszer valamikor kiengedhessük, addig azonban fogjuk vissza magunkat. Ki kell bírni, és talán az unokáink már egy gazdag, boldog országban élhetnek, de ezért nekünk még sokat kell szívnunk.”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugán
2021. november 20. 07:12
Ez a folyó a végén mindíg könnyeket, vért és halált hozott. Most sem lenne/lesz velük jobb.
Ninini
2021. november 20. 04:32
Korrekt.
nakatomi
2021. november 20. 01:44
" Még húzzuk meg a nadrágszíjat, hogy majd egyszer valamikor kiengedhessük, addig azonban fogjuk vissza magunkat. " Hányszor hallottuk emlegetni ezt a nadrágszíjat a mindig ügyeletes szakértőktől? (Lengyel László, Kéri László, Petschnig Mária Zita, Vértes András, Békesi László, Surányi György)
Párhuzamos különvélemény
2021. november 19. 22:09
"...ahelyett, hogy visszakoznának, mint Horn (mégse lett háromhatvanas kenyér), Medgyessy (a jóléti rendszerváltás véget ért) és Gyurcsány (hazudtunk reggel, éjjel meg este)." Bizony!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!