Áldozatok 2006: itt van a dokumentumfilm 2006 forró őszéről

2021. október 26. 10:46

Nézze meg Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás dokumentumfilmjét a 2006-os eseményekről!

2021. október 26. 10:46
null

2006-ban Magyarországon az akkori politikai és rendőri vezetők engedték, hogy többszáz rendőr sérültje legyen a TV-székház ostromának, aztán szeptemberben utcán sétáló fiatalokat vertek és kínoztak a rend őrei. Október 23-án pedig elszabadult pokol és ártatlan civileket lőttek gumilövedékkel, kardlapoztak lovasrendőrök, vertek gumibottal az azonosítószám nélküli álarcos rendőrök.

A felelősöket nem büntették meg, két rendőr került börtönbe, Gergényi Péter akkori budapesti rendőrfőkapitány kis pénzbüntetéssel megúszta.

Megszólalók, szemtanúk: Apáthy Gabriella, Barna Tibor, dr. Csipkés András, Dóka Zsuzsanna, Fábián Gábor, Kruchina Károly, Kruchina Vince, Macsotai Gergely, Nagy László, Révész Máriusz, Szűcs Apor, Tálos Lőrinc, Török Imre, Török Szilárd, Víg Sándor
Szakértők: Baka György, dr. Dávid Ferenc, dr. Fazekas Géza, dr. Fazekas Tamás, dr. Gaudi-Nagy Tamás, dr. Gulyás Gergely, dr. Gulyás Géza, dr. Győző Gábor, Karcagi Dániel, dr. Kádár András Kristóf, dr. Less Ferenc, Magyar István, Virághalmy Sarolta.

  • riporter: Bodoky Tamás, Kisberk Szabolcs, Skrabski Fruzsina
  • szerkesztő: Kisberk Szabolcs, Novák Tamás
  • hangmérnök: Belovári Tibor, Márkos Levente
  • operatőr: Antal Szabolcs, Bodoky Bence, Hegedüs János, Kuzma Viktor, Mónus Zoltán, Zsalakó Balázs
  • animáció: Kimera Production
  • narrátor: Endrédy Gábor, Orosz Csenge
  • gyártásvezető: Janovics Zoltán
  • rendezőasszisztens: Boros Zsófia
  • producer asszisztens: Magyar Eszter Csenge
  • zene: Alpár Balázs
  • vágó: Fekete Balázs
  • rendező, producer: Skrabski Fruzsina
  • gyártó: Becsengetünk Produkció Kft.
  • Archív felvételek:  Havaria Press, Horváth Zsolt, Almási Lajos, Víg Sándor, a Hír TV 

Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás filmje a 2006-os rendőr és civil áldozatokról.

A film a Nemzeti Filmnézet támogatásával készült.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mzperixx
2021. október 27. 20:27
Már nem nézhető szabadon a film. Előtte a google-lal le kell ellenőriztetni a néző korát, ami kétféleképp történhet: vagy a személyiről készült fotó beküldésével, vagy hitelkártya adatok beadásával. Szerintem felkészülhetünk arra, hogy a facebook, youtube, stb ugyanúgy részt fog venni a kampányban, mint ahogy az az USA-ban történt.
Happier
2021. október 27. 10:58
a hivatkozott video már nem elérhető. Köszönjük youtube, hogy megint beavatkozik a szabad információáramlásba. Itt még megnézhető: https://www.youtube.com/watch?v=4bB7msTPAX4
Illieral
2021. október 26. 23:18
Elég durva, de azt nem tudom, hogy a rendőrök csak megvadultak maguktól, vagy parancsra cselekedtek. De az ügyész is azt mondja a filmben, hogy nem volt befolyásolási kisérlet a politika részéről. Mindenesetre aggasztó, hogy ez megtörténhetett és a felelőségre vonás is elmaradt.
Performan
2021. október 26. 22:23
Látom, jó sok liberális érkezett emberiség ellenes bűncselekményeket védeni. Érdekes népség lakja azt a bizonyos másik oldalt. Annyi minimum leszögezhető, hogy a civilizációhoz nincs semmi közük. Fel sem merülhet, hogy valaha a hatalom közelébe kerüljenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!