2006. október 23-án újjászületett a magyar jobboldal

2021. október 29. 19:32

Aznap egy kicsit mi is 56-osnak érezhettük magunkat.

2021. október 29. 19:32
null
Pogrányi Lovas Miklós

2006. október 23. előtt a lánctalpas a magyar szabadság eltiprásának szimbóluma volt.

2006. október 23. után a lánctalpas

a magyar szabadság feltámadásának szimbólumává lett.

2006. október 23-án egy magyar veterán beindított egy lánctalpast, és Budapesten lelkes, ám hamar kifulladó támadás indult az idegen befolyás ellen.

Fotó: Lázár Árpád (1932-2001)
Fotó: Lázár Árpád (1932-2001)

Aznap egy kicsit mi is 56-osnak érezhettük magunkat, mert az utcán barikád emelkedett és megmozdult a veszélyes fegyver.

Aznap egy kicsit mi is 56-osnak érezhettük magunkat, mert a tömegben terjedt az álhír, hogy halálos áldozataink vannak és mindez hihető volt:

szállt a füst, dörögtek a fegyverek és vér folyt.

Aznap egy kicsit mi is 56-osnak érezhettük magunkat, mert ugyanazok voltak a másik oldalon.

2006. október 23-án újjászületett a magyar jobboldal.

***

 

Nyitókép: Lázár Árpád / Réz Johanna
(A jelen cikkben közölt képek bármilyen – akár digitális, akár nyomtatott – közlése, beleértve az egyes képek részleteinek felhasználását és közlését is, kizárólag az eredeti fényképfelvételek tulajdonosának, Kemenes Tamásnak az előzetes írásbeli hozzájárulása birtokában lehetséges!)

A Mandiner 1956-os ünnepi sorozatának további részeit (bennük korábban soha nem publikált fényképekkel) IDE kattintva olvashatja el.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. október 30. 06:46
"Puzsér Róbert október 27 Az utóbbi hónapokban nem nagyon mondtam igent nyilvános szereplést illető felkérésre, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatóinak meghívásával azonban kivételt tettem, hiszen ebben az intézményben diplomáztam 1999-ben, s bár voltak velük bizonyos konfliktusaim, mégiscsak ők az alma materem. A bölcsészkar dékánja már jóvá is hagyta a velem tervezett beszélgetést, amikor még magasabb helyről az a jelzés érkezett, hogy a jelenlétem nem kívánatos az intézmény falai közt. Befolyásos személytől származhat a tiltás: az eltörlés kultúrája jól láthatóan nemcsak a baloldali nyilvánosságban népszerű – sőt, arról értesültem, hogy nemcsak én vagyok tiltólistán a Károli Gáspár Református Egyetemen, hanem Zacher Gábor toxikológus is. Számomra nagyon megtisztelő volt a felkérés, és nem kevésbé megtisztelő a tiltás – csak nem ártana, ha a jobboldal végre felfüggesztené a hazug szerepjátékát, és nem verné lépten-nyomon az asztalt szabadságvágytól csillogó szemekkel a véleménynyilvánítás jogát követelve. Mindenki jól tudja, mennyit ér nekik."
sirfrancis
2021. október 30. 01:14
Nagyon fontos az "újjászületett" kifejezés. Deák Dani valahol, tévesen, 2006-ot a jobboldal eredettörténeteként aposztrofálja. Helyesebb valamiféle distinkciót tenni az előtte való, és az utána következő jobboldal között, de az eredettörténet a Bibó Kollégiumig vezet vissza. 2006 valóban újjászületés volt. Coming outolt mindenkit, a teljes politikai elitet. Elvált az ocsú a búzától (hogy ne mondjam másként!).
states
2021. október 29. 23:11
A magyar baloldal viszont soha nem születik újjá, pont olyan, mintha 1919-et írnánk. Kunbéla reload.
lofejazagyban
2021. október 29. 21:06
elég csacskaság azt hinni, hogy előtted nem volt élet, és utánad sem lesz, és ha becsukod a szemed, akkor téged sem látnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!