Megalakult a tálibok átmeneti kormánya

2021. szeptember 07. 17:43

Megalakult az Afganisztánban hatalomra került tálibok átmeneti kormánya Hasszán Ahund molla ügyvivő miniszterelnök vezetésével – jelentette be kedden Zabihullah Mudzsáhid, a radikális iszlamisták szóvivője, aki szintén kapott kormányzati megbízást az új kabinetben.

2021. szeptember 07. 17:43
null

A kormányfő első helyettesének tisztségét Abdul Gáni Baradar molla, a tálibok politikai bizottságának vezetője veszi át, míg a második helyettes posztjára Abdul Szalam Hanafi került.    

Amír Hán Muttaki lesz az új afgán kormány külügyminisztere, Sír Mohammad Abbász Sztanikzai pedig a helyettese.    

A védelmi tárca élére Mahammad Jakub molla, a tálibok elhunyt társalapítója, Omár molla fia került. Sziradzsuddin Hakkáni pedig a belügyminiszteri posztot kapta. Ő vezeti a terrorszervezetként nyilvántartott Hakkáni-hálózat nevű csoportot, amely a tálibok pénzügyeit és katonai eszközeit igazgatja, és diverzánsakciókat hajtott végre nemcsak Afganisztánban, hanem Pakisztánban is. Zabihullah Mudzsáhid, a tálib radikálisok eddigi szóvivője a kulturális és tájékoztatási tárcát kapta.

(MTI)

Fotó: Sayed Khodaiberdi Sadat / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2021. szeptember 08. 09:20
Jól mutatnak a szakállasok szandálban, papucsban-:) Népviselet?
Tidal_wave
2021. szeptember 08. 00:37
Peter Jakub molla honvédelmi miniszter..
-Zsolt-
2021. szeptember 07. 22:52
Mielőtt elolvastam a címet, a kép alapján azt hittem kormány gyűlés a Karmelitában.
matykox
2021. szeptember 07. 22:06
Meglátjuk, amúgy is minden csoda 3 napig tart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!