Furcsa antifasizmus

2021. szeptember 26. 08:40

A baloldali ellenzék más szemében meglátja a szélsőjobboldali szálkát, de a saját szemében még a fasiszta gerendát sem veszi észre.

2021. szeptember 26. 08:40
Veszprémy László Bernát

Kétszínű egymásra licitálásba kezdett az MSZP és a Momentum az ózdi karlendítő jobbikos politikus, Farkas Péter Barnabás elítélésében. Az MSZP heves közleményt adott ki: „A demokrata ellenzéki pártok szövetsége nem tűrheti el, hogy bármelyik képviselője egy gyilkos eszme mellett kiálljon.” A Momentum kontrázik: „Mi, itt a Momentumban az antiszemitizmus semmilyen formáját sem toleráljuk, ezért nem fogunk közösséget vállalni egy percig sem olyan emberrel, aki ilyen jelképeket használ".

A közleményekből azonban csak azt tudtuk meg, hogy az MSZP nem tartja magát demokrata pártnak, a Momentum sajtóosztálya pedig vagy hazudik, vagy nem tudja, mit csinál a párt országos vezetősége.

Ugyanis mind a két párt nevét, logóját és támogatását adja olyan jobbikosoknak,

Tartsuk észben: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke május elején egy Facebook-posztban jelentette be, hogy pártja a Párbeszéddel közösen a jobbikos Kálló Gergelyt támogatja a Fejér megye 4-es számú választókerületében.

Kálló 2018 decemberében a Jobbik IT elnökeként levelet írt a Betyársereg neonáci csoportnak, mely máig elérhető a szervezet honlapján. Ebben úgy fogalmazott, hogy „mint mondtam, a tagjaink és az én közvetlen környezetem nagy tisztelettel adózik felétek, és mi mindent megteszünk majd azért, hogy ne generálhasson senki köztünk feszültségeket.”

A párt Brenner Koloman jobbikos politikust támogatja Győr-Moson-Sopron megye 4. sz. választókerületében. Ez ugyanaz a Brenner, aki tavaly októberben kijelentette: „a Jobbik már nem egy antiszemita párt. Egykori megnyilvánulásaikat pedig a magyar társadalom immunreakciójaként magyarázta”.

A nyilatkozat igen nyílt beismerése annak, hogy Brenner szerint az antiszemitizmus „immunreakció”, tehát a zsidók valamifajta „vírus” lehetnek a magyar társadalom szervezetében.

Mindez elfogadható a baloldal-liberális normák szerint? Nyilván nem. Az ellenzéki pártok, melyek most taktikai okokból elhatárolódnak Farkastól, közben arcátlanul támogatnak éppen ennyire problémás jelöltöket. Milyen jövőképe van ezeknek a pártoknak a magyar demokráciáról? Betyárseregesekkel,

Ezek a dilemmák a nemzeti-konzervatív tábor szavazóit nyilván nem foglalkoztatják, de azoknak a baloldaliaknak, akik naphosszat rasszistázzák és antidemokratikus tendenciákkal vádolják a kormányt, súlyosan el kell gondolkodniuk: véletlenül nem épp a saját pártjaik szemében képtelenek észrevenni azt a bizonyos gerendát? 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2021. szeptember 26. 11:48
Veszprémy (jó pénzért) tolja a Fidesz szekerét.
MayorAnna
2021. szeptember 26. 11:21
Így kezeld a prolidat... Megfélemlítés és tömeges elbocsátás a makói gumigyárban - Szegedi Híradó - 21.09.24. https://www.youtube.com/watch?v=53FVplzDs8Q&t=139s
Lombi
2021. szeptember 26. 09:37
Nem kellet sok idő a tiltassuk be a jobbikot-tól, a teljes szocialista, liberális összeborulásig. A nemzti és a nemzetietlen szocializmus egymásra talált. Újra.
Gentry69
2021. szeptember 26. 09:27
Hitler azt mondta,hogy nem lehet szocialista, aki nem antiszemita.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!