Rétvári: A náci és a kommunista eszmék követői mindig egymásra találnak

2021. augusztus 23. 18:28

A náci és a kommunista eszmék követői a történelemben „időről időre mindig egymásra találnak” – jelentette ki a parlamenti államtitkár a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából hétfőn Budapesten.

2021. augusztus 23. 18:28
null

Rétvári Bence – annak kapcsán, hogy 1939-ben ezen a napon írta alá a sztálini Szovjetunió és a hitleri Németország a Molotov-Ribbentrop néven ismert paktumot – a Terror Háza Múzeumban rendezett eseményen azt mondta: a két nagy diktatúra úgy kezdte a második világháborút, hogy egymás szövetségese volt, a paktum titkos záradékában felosztották egymás között Közép-Európát és Lengyelországot.

A barna és a vörös diktatúra „nagyon jól megértette egymást”, és egységesek voltak abban, hogy pont azt támadták, ami

Európát európaivá tette: keresztény alapjait, gyökereit,

intézményesen is üldözték az egyházat - hangoztatta az államtitkár.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. augusztus 23. 21:59
Sz+ H= libera
egyvilág
2021. augusztus 23. 18:59
Egy összefoglaló írás általában az ideológiákról, az ideológiagyártás eszközeiről, a propagandáról, arról, hogy az emberek miért olyan fogékonyak az ideológiákra, stb...: https://egyvilag.hu/temakep/072.shtml
Akitlosz
2021. augusztus 23. 18:55
"intézményesen is üldözték az egyházat - hangoztatta az államtitkár." A Fidesz meg a zsidókeresztény gyökereivel üldözi intézményesen a magyarokat. Ég és föld, ég és föld. Azbeszt Trisztán ma mennyit költött a magyar adófizetők pénzéből?
Akitlosz
2021. augusztus 23. 18:53
"Rétvári Bence – annak kapcsán, hogy 1939-ben ezen a napon írta alá a sztálini Szovjetunió és a hitleri Németország a Molotov-Ribbentrop néven ismert paktumot " Ha az olyan rossz, akkor miért van még ma is ugyanott a keleti lengyel országhatár, ahol azt az a paktum kijelölte?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!